iPhone: du kommer att kunna ta bort säkerhetskorrigeringar (men gör det inte)

iPhone © Jonas Leupe / Unsplash

När det gäller (nästan) oanvändbara funktioner måste det inses att Apple är på väg att slå ett slag! Faktiskt kommer Cupertino-företaget snart att ge möjligheten att ta bort säkerhetskorrigeringar på sin iPhone.

Men det kommer givetvis att finnas några villkor som måste uppfyllas för att kunna genomföra denna minst sagt riskabla process.

Vi spelar det inte säkert

Presentationen av den nya iPhone 14s väckte uppståndelse, men inte nödvändigtvis av rätt anledningar. Priset på smartphones i sortimentet är tillräckligt för att krypa ihop trots bristen på nya funktioner ombord. Dessutom har företaget som drivs av Tim Cook också höjt sina batteribytespriser…

Således har användare nu rätt att förvänta sig goda nyheter, till exempel ankomsten av nya funktioner. Och på detta område överraskar Apple. Tack vare ett dokument som hittats av MacRumorsfick vi veta idag att det amerikanska multinationella företaget kommer att tillåta ägare av en iPhone som kör iOS 16 att manuellt ta bort säkerhetskorrigeringar installerade via Snabb säkerhetsrespons.

En mer än tveksam användbarhet

För att utföra operationen, gå till menyn “Inställningar” på telefonen, sedan till “Allmänt” och slutligen till fliken “Om”. Då är det nödvändigt att trycka på versionen av iOS installerad för att ha möjlighet att avinstallera en tidigare nedladdad säkerhetskorrigering. För närvarande vet vi inte exakt vad ett sådant alternativ skulle användas till. Utom kanske om ett program som är viktigt för användaren skulle fungera fel efter att ha laddat ner en patch.

Telefonen skulle dock då utsättas för sårbarheter och iPhones är tyvärr inte skonade i detta avseende. Hur som helst, detta påverkar bara säkerhetskorrigeringar installerade via Snabb säkerhetsrespons. Kom ihåg att detta system gör det möjligt att få de senaste säkerhetsrelaterade filerna utan att behöva uppdatera smarttelefonen helt. Denna process kan också avaktiveras genom inställningarna… men återigen, sådan manipulation skulle utsätta dig för stora risker.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button