iPhone-appar för att övervaka och förbättra sömnen

Får du tillräckligt med sömn? Enligt (enligt) CDC ,(CDC) en av tre vuxna är inte påverkad. Fel(Brist) sömn kan göra dig arg och oförberedd på nästa dags utmaningar, men det kan få allvarligare hälsokonsekvenser med tiden.

Men om du har en smartphone är verktygen du behöver för att få tillräckligt med sömn bara några tryck bort. Det finns appar som kan hjälpa dig att sova mer, samt några som kan ge dig en uppfattning om hur mycket sömn du får och hur bra det är.

Här är några av de bästa.

äpple innan sängen(Apple sovdags)

Apple app fönster före sänggåendet

Den bästa sömnhanteringsappen är redan inbyggd i din telefon. Om du öppnar applikationen ” Kolla på”(Klocka) och Rör(Sängtid) på fliken “Sängdags” kommer du att bli ombedd att ställa in sömntiden, antalet timmar du vill sova varje natt och hur du kommer att meddelas när det är dags att gå och lägga dig.

Med tiden kommer data om dina sömnmönster att samlas in så att du kan förfina dina sömnvanor. Detta kommer också att aktivera Stör ej-läget.

Sömncykel Smart Alarm(Smart väckarklocka med sovcykel)

Fönstret Fördelar med sömncykeln

Det första steget för att förbättra din sömn är att övervaka hur du mår varje natt. Tills nyligen krävde detta en bärbar enhet (en bärbar enhet), men utvecklarna lyckades tillhandahålla sömnspårning utan den.

Sleep Cycle Alarm Clock använder ljudanalysteknik för att upptäcka när du har gått in i olika stadier av sömn, och ger sedan sömnstatistik för att hjälpa dig att hänga med.

Det är gratis för de flesta funktioner. Premiumversionen inkluderar online backup och snarkningsdetektering för $29,99 per år.

stillhet(lugna)

Tyst programfönster

Medan Calm är mest känd som en meditations- och avslappningsapp, fortsätter dess sömnfunktioner att expandera. Du kommer att få andningsövningar utformade speciellt för att hjälpa dig att slappna av och somna.

Men den mest populära sömnfunktionen i appen Lugna – Sleep Stories, som låter dig slumra till medan historieberättare gillar Matthew McConaughey(Matthew McConaughey) och Stephen Fry(Stephen Fry) läste en berättelse för dig.

Lugna gratis för grundläggande funktioner. Premiumversion krävs för de allra flesta meditationer och sömnhistorier(Sömnhistorier), 14,99 USD/månad eller 59,99 USD/år.

god morgon väckarklocka(God morgon väckarklocka)

Applikationsfönster för god morgonlarm

Du är förmodligen redan alltför bekant med Apples väckarklocka-app. Men att vakna upp mitt i en sömncykel kan höja ditt blodtryck och få dig att känna dig slö ett tag.

Good Morning Alarm Clock använder iPhones inbyggda accelerometer för att övervaka din sömn. Du ställer in ett alarm och inom 30 minuter efter din väckningstid kommer appen att välja den bästa tiden för dig att vakna.

Det finns så många appar att välja mellan att du enkelt kan hitta den som fungerar bäst för dig. Men du kan behöva några olika appar för att begränsa det. Oavsett om det är en godnattsaga eller en lugnande meditation som hjälper dig att slappna av och somna, kommer appen att hjälpa dig att komma på rätt spår.

Får du tillräckligt med sömn? Enligt CDC är en av tre vuxna inte det. Brist på sömn kan göra dig arg och oförberedd på att möta nästa dags utmaningar, men med tiden kan det få allvarligare hälsokonsekvenser.

Men om du har en smartphone är verktygen du behöver för att få mer sömn bara några skärmtryck bort. Det finns appar som kan hjälpa dig att få mer shuteye, samt några som kan ge dig insikt i hur mycket sömn du får och kvaliteten på den sömnen.

Person som håller en väckarklocka i sängen

Här är några av de bästa.

Äpple läggdags

Apple Bedtime-appens fönster

Den bästa appen för att hantera din sömn är redan inbyggd i din telefon. Om du öppnar din klocka app och tryck på Sovdags fliken kommer du att uppmanas att ställa in en läggtid, hur många timmar du vill sova varje natt och hur du ska bli varnad om att det är dags att gå och lägga dig.

Med tiden kommer data att samlas in om dina sömnmönster så att du kan förfina dina sömnvanor. Detta kommer också att aktivera Stör ej-läget.

Sleep Cycle Smart väckarklocka

Fördelar med sömncykel

Det första steget mot att förbättra din sömn är att övervaka hur du mår varje natt. Tills nyligen behövde du en bärbar enhet för att åstadkomma det, men utvecklare har lyckats tillhandahålla sömnspårning utan den.

Sleep Cycle Alarm Clock använder ljudanalysteknik för att upptäcka när du har gått in i olika sömnstadier och ger sedan sömnstatistik för att hjälpa dig att hänga med.

Det är gratis för de flesta funktioner. Premiumversionen inkluderar online backup och snarkningsdetektering till en kostnad av $29,99 per år.

Lugna

Lugnt appfönster

Även om Calm är mest känd som en meditations- och avslappningsapp, fortsätter dess sömnfunktioner att växa. Du kommer att få andningsövningar utformade för att specifikt hjälpa dig att slappna av och somna.

Men den mest populära sömnfunktionen med Calm-appen är Sleep Stories, som låter dig slumra till medan berättare som Matthew McConaughey och Stephen Fry läser en berättelse för dig.

Calm är gratis för grundläggande funktioner. Premiumversionen som krävs för de allra flesta meditationer och sömnberättelser kostar $14,99 per månad eller $59,99 per år.

God morgon väckarklocka

God morgon väckarklocka appfönster

Du är förmodligen redan alltför bekant med Apples väckarklocka-app. Men att vakna upp mitt i sömncykeln kan höja ditt blodtryck och göra att du känner dig sur ett tag.

Good Morning Alarm Clock använder den inbyggda accelerometern i iPhone för att övervaka din sömn. Du ställer in alarmet och inom ett 30-minutersfönster från din väckningstid kommer appen att välja den bästa tiden att väcka dig.

Det finns så många appar att välja mellan att du enkelt kan hitta den som fungerar bäst för dig. Men det kan ta dig några olika appar för att begränsa det. Oavsett om det är en godnattsaga eller lugnande meditation som hjälper dig att slappna av och somna, en app hjälper dig att komma in på rätt väg.