iPhone “alltid på”-skärm skulle se ut så här

iOS 16 Låsskärm © © Apple

Apple skulle erbjuda mediPhone 14 Pro ett nytt läge för att se tiden och olika widgets även näriPhone är i beredskap.

Ryktet sväller i flera veckor om närvaron av ett Always On-läge på nästa generation av Apple-smarttelefoner.

iOS 16 ger allt som behövs för alltid på-läget

Han är journalisten Bloomberg Mark Gurman som var den första att avslöja att Apple arbetade för att erbjuda en upplyst skärm på sin nästa iPhone och sedan presentationen av iOS 16 verkar tvivel mindre och mindre tillåtet.

Nästa iPhone-operativsystem kommer att göra om låsskärmen helt och hållet och tillåta användare att anpassa den hur de vill, från datum- och tidstypsnittet till att lägga till widgets, starkt inspirerade av komplikationerna med Apple Watch.

Den anslutna klockan erbjuder också ett alltid på-läge som låter dig se widgetarna oavsett om klockan är aktiv eller inte och det är detta som Apple-teamen verkar sikta på för nästa iPhone 14.

Apple arbetar på en mörkare skärm som liknar den på Apple Watch

Hemsidan 9to5Mac upptäckte många referenser till ett Always On-läge i koden för de senaste iOS 16-betorna och delar idag med oss ​​en simulering av vad Apple kan erbjuda oss under de kommande veckorna.

Istället för att stänga av hela skärmen hade tillverkaren valt, som på sin Apple Watch, att göra skärmen mörkare så mycket som möjligt, vilket alltid skulle lämna tapeten synlig. De olika Apple-bakgrundsbilderna kan också dra nytta av en “mörk” version med byte av färger när du växlar till standbyläge. Man kan tänka sig att widgetarna samt klockslag och datum på dagen är något mer synliga för att inte ge avkall på läskomforten.

Koncept iPhone 14 Alltid på © © 9to5Mac

För att garantera autonomi liknande tidigare modeller skulle Apple sänka skärmens visningsfrekvens. Idag kan skärmen på iPhone 13 nå 10 Hz, när den på Apple Watch går till 1 Hz när den är i standby.

Det här läget skulle dock endast vara reserverat för iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max. Apple verkar i år fast beslutna att skilja sina två serier av smartphones. “Pro”-modellerna skulle också ärva detta Always On-läge från en ny A16-processor samt försvinnandet av Face ID-notch, ersatt av en något mer diskret punch.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button