iPhone-ägare, du är inte tillräckligt kreativ för Tim Cook… och du använder för mycket teknik

Apple Tim cook © Apple

Apples stora chef, Tim Cookverkar orolig över användningen av hans iPhone.

Detta uttalande kommer utan tvekan att få fans av märket Apple att krypa: Tim Cook är bekymrad över de som bara använder en iPhone för att “scrolla” på ett “dumt” sätt.

För mycket teknik dödar teknik?

Tim Cooks ord är lika hårda som de är konsekventa. Enligt Apples vd använder folk teknik för mycket. Som ett resultat är det inte längre något nytt som vi vill lära oss att bemästra för att kunna göra fantastiska saker: nuförtiden använder alldeles för många människor en iPhone för att… bläddra. Twitter, Instagram, TikTok, eller till och med för att läsa de inte alltid glada nyheterna, rullar vi om och om igen, utan att lära oss att hantera vår skärmtid.

Nyligen bekräftade Apple sitt stöd för appen Shine, som är dedikerad till att ta itu med negativiteten kring psykisk ohälsa. För tillfället förklarade Tim Cook att han skulle vilja att vi skulle använda våra smartphones för mer kreativa syften:

“Jag var ofta orolig för ändlös scrollning, omge mig med negativitet och så vidare. Och så, att visa upp ett företag som Shine och få folk att gå och kolla upp det är en stor användning av vår teknik, eftersom det tjänar mänskligheten. Hela deras verksamhet bygger på det. Och det är så vi ser på världen. Vi vill att folk ska göra saker med sina enheter, som att ställa ut fotografier eller komma i kontakt med familj och vänner med FaceTime. Inte oändligt, dumt rullande. »

Skärmtid till räddning av scrollen?

Under 2018 och under iOS 12 lanserade Apple funktionen “Skärmtid”, vilket gör det mycket enkelt att känna till användningsstatistiken för våra applikationer på iPhone, iPad och Mac. Tim Cook förklarar att denna integration skulle ha gjort det möjligt för många människor att ändra hur de använder sina enheter:

“Som många andra upptäckte jag när vi lanserade Screen Time att min uppskattning av vad jag gjorde skilde sig från verkligheten, och det fick mig att ändra. Och jag hoppas att alla kommer att gå igenom denna process. […] Jag har alltid trott att tekniken ska tjäna mänskligheten och inte tvärtom. Och jag har alltid oroat mig för att folk använder teknik för mycket. Och så har vi tagit fram Screen Time för att försöka ge människor en riktig läsning om hur mycket tid de verkligen spenderar på sina enheter, för vanligtvis är det mycket mer än de inser. »

Det är ofta väldigt komplicerat att ändra sina vanor, speciellt när det kommer till att använda en smartphone. Integrerat i vårt dagliga liv tar det en framträdande plats och det kan ibland vara svårt att bli av med det, på gott och, tyvärr, på ont.

Källa: Wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button