IPhone 14 Pro recension: Smartphonen för innehållsskapare

Dessa dagar hör vi alla möjliga saker angående släppandet av nya 14-serien av smartphones från Apple. För några dagar sedan berättade vi om den minsta i familjen, eller iPhone 14, som enligt vår mening inte var en stor innovation jämfört med förr, snarare än att vara ärlig, man kan säga att den är nästan identisk med den gamla serier.

Idag pratar vi dock omiPhone 14 Pro, helt klart den mest intressanta och det faktum att den sålde slut på några dagar bevisar det också. Årets modell har några nya funktioner och vi förklarar dem för dig i den här recension.

Estetik och design:

Låt oss börja med att säga att om du inte har de två smartphones i närheten, vill säga 13 Pro och 14 Pro, det är omöjligt att känna igen dem och sedan se skillnaderna, men de finns där. Den fotografiska sektorn har alltid 3 kameror, men på 14 Pro är de större och även tjockare.

Den enda skillnaden när det gäller estetik kan du känna igen om du ser de två displayerna på, eftersom på 14 Pro det finns den nya Dynamic Island, i motsats till den klassiska notch vi är vana vid, på iPhone 13 Pro.

I övrigt är det inga förändringar rent estetiskt, vi har samma stålram och samma portar och knappar.

Visa:

Apple-enheter är kända för den höga kvaliteten på sina skärmar. Här har vi en skärm Super Retina XDR från 6,1 tum Pro Motion med livfulla färger och djupa svärta som vi redan vet. De viktigaste innovationerna gäller teknik LTPO som nu kommer till minst 1 Hz och den maximala ljusstyrkan alltså 2000 nit.

Detta är faktiskt den ljusaste skärmen vi någonsin sett på en mobil enhet också under solens direkta strålar texter och bilder är alltid tydligt läsbara. Det måste dock sägas att om du använder ljusstyrkan på maximalt värde för längekommer smarttelefonen att börja överhettas på ett nästan pinsamt sätt.

Prestanda och mjukvara:

Under ramen hittar vi den senaste processorn från Apple, den Bionic A16, det är inte många skillnader i prestanda jämfört med förra året, skillnaden är dock där, men det är inget som den genomsnittliga användaren kan märka vid normal användning. iPhone 14 Pro är snabb och smidig under alla förhållanden, men även det är inget nytt.

Det finns också 6 GB RAM med minne LPPDR5, återigen en nyhet jämfört med förra året, men återigen, förvänta dig inte fantastisk prestanda jämfört med föregående generation. Vi har en förbättring inom den säkra hårdvarusektorn, men inget som kan uppfattas i dagligt bruk.

En sak vi uppskattade är batteritiden och enhetens totala effektivitet. Även med tung användningiPhone 14 Pro blev aldrig varm. Oavsett om det är för att spela spel, hantera arbetsfiler, spela in videor eller göra inlägg på sociala medier, är denna smartphone alltid snabb och kraftfull. Autonomi är inte heller dåligt alls, man lyckas komma fram nästan säkert fram till slutet av kvällen, även vid medium – intensiv användning.

På mjukvarusidan skulle det istället finnas något att klaga på, ärligt talat hittade vi några små buggar, men det måste också sägas att uppdateringen till iOS 16 har nyligen kommit ut, så den behöver fortfarande optimeras. Av denna anledning vill vi vänta lite till innan vi gör en djupgående granskning av ämnet, kanske i en video på vår kanal.

Fotografiskt avsnitt:

Detta är den ultimata smartphonen för innehållsskapare, inga om och men. För första gången är iPhone utrustad med en 48 MP huvudsensor istället för 12 MP. Du kommer inte alltid att använda alla 48 MP i bilderna, eftersom det finns tekniken Pixel Binning som blandar närliggande pixlar, för att öka mängden detaljer i bilderna du tar.

vidare den större sensorn låter dig också fånga mer ljus och det betyder långsammare slutartider för nattbilder. I alla lägen och ljusförhållanden du befinner dig kommer du alltid att kunna ta vackra och detaljerade bilder för dina sociala profiler.

De viktigaste nyheterna om videorna istället är Åtgärdslägeett läge som stabiliserar bilden genom att beskära direkt på sensorn, att ha super smidiga videor. Effekten det har det är som om du använder en kardanmen för att det här läget ska fungera bra måste du vara i optimala ljusförhållanden. Även om det är dagsljus, men du är inomhus, finns det inte tillräckligt med ljus för att använda Action Mode.

DE video- också är exceptionell, bildens pasta är fantastisk, i själva verket har hudens hy väldigt naturliga färger. Dock måste jag säga två små problem, eftersom det är en smartphone för innehållsskapare och att den får beröm för sitt fotografiska köp, eftersom vi också gör det, finns det två saker angående videorna, som bara inte går ner.

Det första är färgtemperaturentyvärr är det långt ifrån exakt och i videorna ändras det för ofta och ibland till och med på ett pinsamt sätt. Det andra istället är videorna på kvällen, Tyvärr kommer det alltid att finnas irriterande brus, även om det tas med huvudkameran. På olika Android-konkurrenter, kanske också tack vare de större sensorerna, om de kan få mycket skarpare videor på kvällen.

Slutsatser och pris:

Varje år, när nya iPhone-familjenfrågan vi hör är alltid densamma:

Svaret är enkelt, om du har en iPhone 12 Pro eller 13 Pro skulle vi verkligen vilja råda dig att vänta ytterligare ett år med att byta den. Om du inte är en innehållsskapare till yrket och då kan även den lilla skillnaden från förra året hjälpa dig att hantera jobbet bättre eller snabbare.

Låt oss gå direkt till saken, iPhone 14-serien det är väldigt dyrt. Vi kommer inte att vara här just nu och skriva hela stycken för att berätta om det är rätt, fel eller vad som helst. Vet bara att valutaväxlingen från Amerika också är det höga prisets fel, du kan köpa den nya iPhone 14 pro i följande versioner och priser:

  • 128 GB: 1 339,00 €;
  • 256 GB: 1 469,00 €;
  • 512 GB: 1 729,00 €;
  • 1 TB: 1 989,00 €;

Du kan köpa den på Apples officiella webbplats eller se erbjudanden som finns på Amazon.

iPhone 14 Pro

1 339,00 €

iPhone 14 Pro

Design och material

9,5/10

Fotografisk sektor

8,5/10

Prestanda och batteri

9,0/10

Proffs

  • Utmärkt autonomi för prestanda
  • Perfekt för innehållsskapare

Relaterade Artiklar

Back to top button