iPhone 14 Pro och Pro Max: kameran är oanvändbar i tredjepartsapplikationer?!

iPhone 14 Pro © © Apple

Flera användare upplever problem med kameraskakning när de filmar via sina sociala medier.

iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max har nått tidiga användare, och Apples smartphones är inte fria från särskilt irriterande buggar.

Ett fotoblock som skakar utan förklaring i videoapplikationer

Flera ägare av Apples senaste flaggskepp har fått den obehagliga överraskningen att se ett problem dyka upp på kameran på deras avancerade smartphone.

När de senare använde sin iPhone 14 Pro eller Pro Max för att filma via applikationer som Instagram, Snapchat eller TikTok visade videofeedbacken på skärmen en skakig, suddig och helt enkelt oanvändbar bild.

Ännu värre, fotoblocket på iPhone började skramla högt, vilket framgår av många videor som publicerats under helgen på sociala nätverk.

En förmodligen mjukvarubugg, även om Apple inte kommenterar situationen för tillfället

Denna bugg skulle vara av programvaruursprung eftersom den uppenbarligen bara påverkar tredjepartsapplikationer. Användare som berörs av problemet rapporterar alla att situationen är tillbaka till det normala genom att använda iPhone Camera-appen. Det verkar därför som att Apple har gjort många mjukvaruförändringar med sitt nya 48-megapixel fotoblock. Utgivare måste snabbt uppdatera sina appar för att åtgärda problemet.

Det är fortfarande förvånande att Apple inte varnade utvecklarna för ändringar av det här slaget som i värsta fall kan skada enheten vid långvarig användning av de berörda applikationerna. Användare som har klagat till märkets eftermarknadsservice anger också att den senare inte kommer att skicka en ersättnings-iPhone för tillfället, eftersom den för närvarande inte har tillräckligt med lager för detta.

Efter att ha kontaktats i ämnet har Apple för tillfället murat in sig i tysthet och vägrar kommentera situationen. Vi hoppas för de glada ägarna av iPhone 14 Pro och Pro Max att tillverkaren mycket snabbt kommer att leverera en patch för att lösa problemet och låta dem använda sina mycket dyra smartphones som de tycker passar.

Källa: Wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button