iPhone 14 Pro och 14 Pro Max: ska du köpa den? Vad ska man komma ihåg från de första testerna

iPhone 14 Pro Dynamic Island © © Apple

Kort sagt, det är svårt att hitta ett test utfört i väst, vare sig det är över Atlanten eller över kanalen, som inte lyser med de mest avancerade versionerna av de senaste modellerna aviPhone.

iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max skördar alltså många positiva kommentarer, med Dynamic Island och den nya huvudfotosensorn i sikte.

Dynamic Island lämnar inte testare oberörd

Externt, CNET sammanfattar ganska mycket de många kommentarerna om designen av dessa nya Apple-smarttelefoner, med argumentet att det ” det finns få externa skillnader mellan iPhone 14 Pro och tidigare modeller ”, inklusive angående deras introduktionspriser. Samma historia kl Trådbundetför vilka skillnaderna mellan Pro-versionerna av iPhone 13 och iPhone 14 inte kommer att vara uppenbara för nybörjare, medan den verkliga övergången skulle komma från installationen av iOS 16.

I samtliga fall är det entusiasmen som dominerar. CNET ger 9,2/10, Techradar ger poängen 4,5/5 och Gränsen en 8/10. Trådbundet förväntade sig bättre, utan att förneka ett stort antal kommentarer som är helt gynnsamma för dessa nya iPhones, och ger dem en 7/10. Den första punkten som mest lyfts fram under dessa tester är intern innovation, i synnerhet enligt Gränsen till vem, ” totalt sett finns det fler stora idédebuter i den nya iPhone 14 Pro än vi har sett i en iPhone på länge “.

Bland de framsteg att komma ihåg för dessa medier gäller den första Dynamic Island. Apples senaste innovation för att ersätta skåran, så fördömd i nästan fem år och dess ankomst till iPhone X, hyllas enhälligt av kritiker. Den andra framgången kommer från Bionic A16-chippet, som är en fortsättning på sina föregångare vad gäller prestanda och kommer att förhindra att dessa modeller åldras snabbt jämfört med konkurrenterna. Ännu mer, ljusstyrkan på skärmen övertygar särskilt med Gränsen och Trådbundeteftersom, till och med pressat till det maximala, ” iPhone 14 Pro behåller verkligen fantastiska färger, medan vissa telefonskärmar tenderar att tvätta bort dem “.

En annan nyckelpunkt, den här gången extern, är den nya 48 MP huvudsensor helt enkelt i toppen enligt WCCFTech : ” När det kommer till kameran är det otänkbart att du kan göra bättre än så här, åtminstone för nu. Det är också en framgång för CNETtill vem ” resultatet är ett ljusare 12-megapixelfoto med mindre bildbrus och bättre detaljer “. Efter att länge ha varit ovilliga att delta i ett lopp, ofta värdelöst, för det högsta antalet megapixlar på huvudsensorn på sin kamera, verkar Apple därför ha gjort ett lönsamt val, särskilt för foton tagna i genomsnitt och svagt ljus .

Om huvudfotosensorn välkomnas, kommer andra aspekter att förbättras på detta område

Inför tillverkarnas benägenhet att producera allt större och tyngre enheter är vikten och storleken på smartphones föremål för mycket kritik. Men för CNET, iPhone 14 Pro och dess Pro Max-version är inget undantag. Även för detta medium kommer den permanenta visningen att kräva tid för att anpassa sig till ett stort antal framtida användare. Detta är en funktion som många Android-smarttelefonentusiaster redan känner till, men som kommer för första gången från Apple. Som ett resultat, som beskrivs i testet utfört av CNETdet kan ta lite tid innan reflexen att trycka – förgäves – på tändningsknappen så att skärmen blir svart, försvinner.

Foton tagna i svagt ljus med hjälp av teleobjektivet är också en klar förbättringspunkt för CNET och Gränsen. Trådbundet går vidare genom att anse att de förbättringar som gjorts inom fotosektorn när det gäller iPhone 14 Pro och Pro Max bara är ” inte så viktigt som Apple föreslår “. Journalisten från Trådbundet lyfter särskilt fram jämförelsen med iPhone 13 Pro, som i slutändan skulle ha en fotokvalitet inte så långt från sin efterföljare, vilket därför skulle innebära att det inte skulle krävas en uppgradering för potentiella köpare som riktar in sig på denna punkt.

Slutligen, bland de andra förbättringspunkter som lyfts fram, för TechRadar, begränsningen till x3-zoom är också för snäv. Och du, planerar du att investera i Pro- eller Pro Max-versionerna av iPhone 14?

Källor: Gränsen, TechRadar, Trådbundet, CNET, WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button