iPhone 14 Pro Max: vi vet mer om kameraspecifikationerna

iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max test © © Pierre Crochart för Clubic

Apples nya Pro-smartphone förväntas ha en större 48-megapixel huvudsensor än den nuvarande 12-megapixelsensorn som används påiPhone 13 Pro.

Om försäljningen av iPhone 13 går bra förbereder Apple uppenbarligen efterföljarna till sitt sortiment av smartphones, för en lansering som logiskt sett bör ske nästa september.

Apple borde äntligen modifiera sin huvudsensor på djupet

En läckare vid namn Fishing 8 har publicerat på det sociala nätverket Weibo vad som kan vara det tekniska bladet för det nya fotoblocket på iPhone 14 Pro.

Apple skulle därför ändra sina vanor i år och ersätta sin vanliga 12-megapixel vidvinkelsensor med en ny 48-megapixelsensor med en ƒ/1,3 bländare, jämfört med ƒ/1,5 idag för iPhone 13 Pro Max .

Denna sensor skulle också erbjuda mindre pixlar på 1,22 µm, jämfört med 1,9 µm på nuvarande modeller. Apple borde logiskt sett använda pixel-binning-teknik. Den senare samlar informationen som finns i flera pixlar för att få mycket bättre resultat, särskilt för foton tagna på natten.

Konsekvens av denna förändring: fotoblocket på baksidan av iPhone 14 Pro Max bör vara lite överviktigt, med en tjocklek på 4,18 mm mot 3,60 mm idag.

Försvinnandet av skåran bekräftas på Pro-modellerna

Vi vet också lite mer om den allmänna designen av iPhone 14 Pro Max tack vare nya 3D-renderingar baserade på CAD-filer och publicerade av en annan läckare på Twitter.

Hacket bör därför definitivt försvinna från Pro-modellerna, men inte från den klassiska iPhone 14, som skulle behålla den i ytterligare en generation. Ansiktsigenkänningssystemet Face ID skulle alltså placeras i en pillerformad stans, 7,15 mm bred. Den främre kameran skulle placeras till höger och skulle mäta 5,59 mm i diameter.

Slutligen skulle skärmen vara lite bredare. Apple skulle verkligen planera att ytterligare minska gränserna runt plattan, med dimensioner på 1,95 mm mot 2,42 mm på nuvarande iPhone 13 Pro Max.

Källa: Telefon Arena

Relaterade Artiklar

Back to top button