iPhone 14 Pro kan tillåta 8K-filmning, vilket skulle vara galet (och onödigt)

iPhone 14 Render

Ryktet verkar vara bekräftat: istället för 12 Mpx-sensorn som används av iPhone 13 nuvarande skulle iPhone 14 Pro satsa för sin del på en ny vidvinkelmodul på 48 Mpx, vilket gör att den framför allt kan filma i 8K.

Förväntad hösten 2022 skulle iPhone 14 Pro äntligen lägga den gamla 12 Mpx huvudsensorn som används av iPhone 13 i garderoben, för en ny vidvinkelmodul som uppgår till 48 Mpx. Det är åtminstone vad det taiwanesiska analytikerföretaget TrendForce förstår. Som en påminnelse har Apple använt 12 Mpx-sensorer på sina olika iPhones sedan lanseringen av iPhone 6S 2015. Om denna information verifieras skulle iPhone 14 Pro därför vara den första modellen på sju år att dra nytta av en ökning av termer av megapixlar.

8K-videor på nästa iPhone Pro?

Enligt Ming Chi Kuo, ofta kunnig om Apples produkter, skulle denna uppgradering göra det möjligt för iPhone 14 Pro att spela in videor i 8K. En första för Apple men som inte är något nytt för konkurrenterna. Samsung Galaxy S21 Ultra, till exempel, erbjuder redan 8K-videoinspelning, även om dess användbarhet är ganska låg i praktiken.

Observera att detta inte är första gången som rykten har antytt att iPhone 14 Pro kommer att vara utrustad med en 48 Mpx huvudmodul som kan filma i 8K. Ett segt rykte som verkar bekräftas under veckorna. Utöver denna (möjliga) 8K-fångst, är fördelen med att byta till en 48 Mpx-modul framför allt att dra fördel av pixel binning, en mjukvarubehandling som gör att flera pixlar kan kombineras för att bara få en rikare på information. Denna metod leder ofta till bättre fotokvalitet i svagt ljus.

Bättre bilder i svagt ljus

Om Apple utrustar sin iPhone 14 Pro med en ny 48 Mpx-sensor, litar vi på att ingenjörerna i företaget lyckas ta mycket detaljerade bilder av den här nya modulen, inklusive när ljusstyrkan saknas.

Hur som helst, Ming Chi Kuo tror att Apple kommer att tillåta iPhone 14 Pro att ta bilder i 48 Mpx (full definition) eller i 12 Mpx (med aktiv pixel binning). Det är möjligt att dessa två lägen används dynamiskt beroende på ljusförhållandena: 48 Mpx när det omgivande ljuset är tillräckligt, mot 12 Mpx i svagt ljus. WCCFTech föreslår dock att iPhone 14 Pro skulle vara nöjd med bilder i 12 Mpx som standard för att bevara lagringsutrymme … bilderna i 48 Mpx är mycket logiskt tyngre.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button