iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max: varför kommer priserna att öka?

iPhone 14 notch © n/a

Sedan publiceringen av de första ryktena omiPhone 14, ett ämne är av särskilt intresse. Detta är naturligtvis priserna som kommer att tillämpas på telefonerna… Och det finns något nytt i detta ämne!

Vissa analytiker ger faktiskt indikationer på orsakerna som kommer att orsaka en prisökning på nästa iPhone.

En riktad ökning

De nya smarttelefonerna från Apple blir allt tydligare! Enligt det senaste skvallret kommer deras stora presentation att äga rum i september. Men innan dess florerar spekulationerna om iPhone 14. Alla verkar vara överens om en sak: det amerikanska märket kommer att göra en betydande prishöjning jämfört med iPhone 13-serien.

Således kommer de två dyraste versionerna sannolikt att säljas för $100 mer. Det kommer förmodligen att ta $1 099 för iPhone 14 Pro (999 $ för iPhone 13 Pro) och $1 199 för iPhone 14 Pro Max (mot $1 099 för iPhone 13 Pro Max). Basmodellen kommer att börja på $799 och den mellanliggande iPhone 14 Max på $899. De två sistnämnda kommer därför att behålla de priser som tillämpades på iPhone 13 Mini och iPhone 13 vid lanseringen.

En hittad orsak

Nyligen återkom analytikern Dan Ives (från byrån Wedbush Securities) till skälen som skulle pressa Apple att se över prissättningen för sina framtida telefoner. Den största intresserade parten nämner särskilt ökningen av priset på komponenter. Utöver hälsokrisen skulle en galopperande inflation i många delar av världen inte hjälpa saken på den här nivån. En annan viktig punkt, iPhone 14 Pro och Pro Max kommer att dra nytta av flera nya funktioner som skulle väga tungt på produktionskostnaderna.

Dessa modeller kommer att bära till exempel det berömda A16 Bionic-chippet med LPDDR5 RAM, en ProMotion-panel eller till och med en mycket effektivare 48 MP huvudkamera. Dessa element placerade från början kommer därför att orsaka denna mycket fruktade ökning. Vi ses nästa månad för att ta reda på slutet av historien.

Källa: Wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button