iPhone 14 Pro: hur en skärmleverantör försökte lura Apple

iPhone 14 Pro 3D-rendering © © Pigtou / xleaks7

Apple hade ett missöde med en skärmleverantör föriPhone 13och måste bestämma om han kommer att arbeta med honom igen för iPhone 14.

Den kinesiska paneltillverkaren BOE har hamnat i problem och riskerar att förlora sitt saftiga kontrakt med Apple.

BOE uppfyllde inte Apples specifikationer

Cupertino-företaget och BOE hade kommit överens om leverans av 30 miljoner OLED-skärmar för nästa generation av Apples smartphones: iPhone 14 och iPhone 14 Pro. Men än så länge har Apple-varumärket inte auktoriserat sin leverantör att starta produktion, felet av dåligt utförande på skärmarna som tillverkats av företaget för iPhone 13.

Enligt Den elektriskaanklagar Apple BOE för att ensidigt och utan förvarning ha modifierat specifikationerna för panelerna som levererades till iPhone 13. Företaget skulle ha spelat särskilt på bredden av kretsen för tunnfilmstransistorerna, utan tvekan för att öka dess produktivitet eller för att förbättra dess marginaler.

Apple insåg bedrägeriet, och förtroendet för BOE försvann logiskt med det här avsnittet. Så det är inte säkert att kontraktet för iPhone 14 äntligen kan hållas.

Samsung Display och LG Display, dyrare men mer pålitlig?

I ett försök att mildra oliktänkande och övertyga Apple om att inte säga upp avtalet skickade BOE en av sina högsta chefer till Apples huvudkontor, vars uppdrag det var att förklara varför detta beslut hade fattats. Apple ger sig fortfarande tid för eftertanke, medan produktionen bör lanseras under juni månad.

Samsung Display och LG Display kan gnugga sig i händerna: de kan se sina orderböcker fyllas mer än väntat i år. Historiska partners till Apple, de borde dra nytta av kontraktsbrottet med BOE om det äger rum. För den amerikanska koncernen är det ett slag, eftersom det är svårt att hitta leverantörer av OLED-skärmar som är pålitliga, och som tros ha hittat med BOE ett verkligt värde för pengarna.

Samsung Display kommer att leverera 6,1-tums och 6,7-tums LTPO OLED-skärmar för iPhone 14 Pro. LG Display kommer att fokusera på 6,7-tums diagonala paneler och kommer att förse Apple med en LTPO OLED-panel för första gången.

Om samma ämne:
iPhone: en eSIM-bugg skulle slumpmässigt inaktivera iMessage och FaceTime

Källa: Den elektriska

Relaterade Artiklar

Back to top button