iPhone 14 Max kan vara några veckor efter andra modeller

iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max test © © Pierre Crochart för Clubic

Hälsosituationen i Kina har tvingat vissa fabriker att stängas i flera veckor, vilket logiskt har orsakat förseningar på olika produktionslinjer. Och det med iPhone 14 Max skulle vara en del av lotten.

Tidningen Nikkei Asien rapporterar i en artikel att åtminstone en av de fyra smartphones som planeras till hösten ligger cirka tre veckor efter Apples schema.

Kommer iPhone 14 Max att missa sin release?

Som en påminnelse borde Apple klara sig utan en “mini”-modell i år, vilket uppenbarligen är svårt att sälja. Istället skulle äpplet välja följande version: iPhone 14 (6,1-tums skärm), iPhone 14 Max (6,7-tums skärm), iPhone 14 Pro (6,1-tums skärm) och iPhone 14 Pro Max (skärm 6,7 tum).

Och enligt Nikkei, det är den andra modellen på listan som skulle utgöra ett problem för Apple. Pegatron-fabriken, som monterar iPhone 14 Max åt företaget i Kina, tvingades stoppa produktionen under den senaste nedstängningen i Shanghai. Konsekvens: massproduktionen av denna modell skulle inte börja förrän nästa augusti. Några veckor innan Apple officiellt presenterar sina nya modeller (vanligtvis på en konferens i september).

de Nikkei förklarar ändå att han inte vet om denna försening kommer att vara synonymt med en sen lansering, eller helt enkelt låga lager vid utgången.

Hur som helst, situationen misshagar Apple, som skulle ha “uppmuntrat” ​​sina leverantörer att påskynda rörelsen, eller till och med direkt att anlita för att montera iPhone 14 snabbare än väntat. Skuggan av en ny inneslutning gör att företaget fruktar en situation som liknar 2020, då den var tvungen att lansera sin iPhone 12 i flera steg.

Om samma ämne:
iPhone 14 Pro illustreras bättre än någonsin i dessa nya 3D-renderingar

Källa: Macrumor

Relaterade Artiklar

Back to top button