iPhone 14 låter dig ta bättre selfies, så här planerar Apple att få det att hända

iPhone Selfie © © Pxhere

Den främre kameran på nästa iPhone 14 borde se en av de största uppdateringarna i historien apple smartphone.

Om Apple alltid har varit snabba med att förbättra de olika bakre fotosensorerna på sina smartphones, har den främre kameran genomgått mycket mer uppmätt utveckling.

Den största uppdateringen av iPhones frontsensor på flera år

Tillverkaren har främst lagt till mjukvarufunktioner till sin främre sensor, såsom olika lägen som använder bildanalys för att applicera speciella filter och effekter på ansikten.

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo borde iPhone 14 äntligen erbjuda användarna en riktig uppdatering av den främre sensorn för bättre selfies och videosamtal.

Experten publicerade en anteckning på sin blogg som indikerar att Apple kommer att lägga till autofokus till denna iPhone, vilket kommer att möjliggöra mer exakt fokus på hans eller hans släktingars ansikte under en gruppselfie.

En ny större sensor och autofokus för den främre kameran på iPhone 14

Fotosensorn bör också dra nytta av en större storlek med en bländare på ƒ/1,9 istället för ƒ/2,2 för närvarande. Den skulle därför kunna fånga mer ljus och erbjuda bättre bildåtergivning, särskilt i mörka miljöer.

Den främre fotomodulen skulle gå från fem till sex element. Sony, som redan tillhandahåller fotosensorer för alla iPhones i omlopp, skulle fortfarande vara en stor Apple-partner. Den kaliforniska tillverkaren skulle också använda Genius och Largans tjänster för optiken. Alps och Luxshare skulle ta hand om autofokussystemet. Cowell och LG Innotek skulle också finnas på listan över leverantörer för denna nya frontfotomodul.

Det återstår nu att se vilken iPhone 14-modell som får äran att vara värd för denna nya främre kamera. Ryktena är allt mer ihärdiga om Apples önskan i år att särskilja sin iPhone 14 Pro från basmodellerna. Pro-enheter bör särskilt dra nytta av en mer avancerad bakre kameramodul, ett minskat hack på skärmen men också en A16 Bionic-processor medan iPhone 14 skulle återvinna A15 Bionic-processorn från iPhone 13.

På denna fråga ger Ming-Chi Kuo inget rakt svar men föreslår att alla modeller skulle integrera denna nya främre kamera. Definitivt svar i början av läsåret, under presentationen av de nya modellerna.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button