iPhone 14: en eSim-modell och en annan med en fysisk kortplats?

iPhone 14 © © Front Page Tech

En eSIM-modell och en annan med en gammaldags SIM-kortplats. Detta är vad Apple skulle ha i åtanke för att ge fler alternativ till köpare av den framtida iPhone 14.

Först introducerades 2018 på iPhone XR och XS, eSIM-teknik är nu standard på iPhone, men den erbjuds fortfarande utöver en fysisk SIM-kortplats för att erbjuda dubbla SIM-kort till användare. Detta kan delvis utvecklas på iPhone 14, som förväntas i september 2022.

Mot en iPhone 14-modell utan traditionell SIM-kortplats?

Ett dokument skickat till AppleInsider av Emma Mohr-McClune, analytiker på GlobalData, berättar att Apple planerar att erbjuda två distinkta modeller av iPhone 14: ett första 100 % eSIM och ett andra mer traditionellt, med en klassisk SIM-kortplats.

En iPhone med endast eSIM har alltid varit en fråga om “när”, inte “om”, men hittills har vi inte tänkt tillräckligt på “hur” “, förklarar Emma Mohr-McClune.

Vi tror inte att Apple kommer att ta “big bang”-metoden att avskaffa äldre system och flytta alla användare till eSIM. Istället tror vi att den kommer att lansera en eSIM-variant av sin nya modell, samtidigt som den behåller eSIM + fysisk SIM-modell med dubbla kortplatser för massmarknaden. (…)”, fortsätter hon.

Att underhålla en iPhone 14 med en klassisk SIM-kortplats skulle tillåta Apple att inte stressa för mycket. Som påpekats WCCFTechoperatörerna i vissa länder erbjuder ännu inte eSIM till sina kunder.

Om samma ämne:
iPhone 14: hela sortimentet kan vara berättigat till en funktion reserverad för iPhone 13 Pro och Pro Max

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button