iPhone 13: vad ska man göra om optimerad laddning inte fungerar?

iPhone 13 & iPhone 13 minitest © © Pierre Crochart för Clubic

Det har gått två veckor sedan iPhone 13 finns tillgängliga, och vissa köpare kan oroa sig för att funktionen “optimerad batteriladdning” fortfarande inte är aktiv i deras hem.

Men det är inget att oroa sig för, säger Apple. Faktum är att du bara måste ha tålamod… eller tvinga fram saker lite.

Funktionalitet byggd för lång tid

Som en påminnelse, “Optimized Battery Charging” jämnar ut de sista 20 procenten av iPhones batteri för att laddas under en längre tid så att den inte töms i förtid. Men den dedikerade Apple-supportsidan berättar för oss att utlösandet av detta funktion kan ta tid. Och framför allt att vissa förutsättningar måste vara uppfyllda för att det ska fungera normalt.

Faktiskt, ” optimerad laddning är utformad för att endast fungera på de platser där du tillbringar mest tid “Skriver Apple på den dedikerade sidan. Det är inte heller tänkt att fungera om du är på resande fot eller nyligen har flyttat – smarttelefonen är fortfarande omedveten om att detta är ditt nya hem.

Det är dock möjligt att tvinga fram aktiveringen av denna funktion genom att följa följande sökväg: Inställningar > Sekretess > Platstjänster > Systemtjänster > Viktiga platser > Viktiga platser. Härifrån kan du manuellt lägga till platsen där du är och var du vill dra fördel av optimerad batteriladdning.

Källa: Äpple

Relaterade Artiklar

Back to top button