iPhone 13 skulle ha en satellitanslutning för att ringa samtal i vita områden

iPhone 13 Pro Max © Unbox Therapy

Framtiden iPhone 13 skulle, enligt Ming-Chi Kuo, ha satellitkommunikationsanslutning.

Detta system måste stödjas av operatörerna för att tillåta att samtal kan ringas och meddelanden skickas utan den vanliga mobilanslutningen.

Läs också:
Pixel 6, iPhone 13 och Galaxy S21 FE kommer att presenteras mellan den 8 och 14 september

SpaceX i en iPhone 13? Nej, snarare Globalstar

När vi pratar om satellitkommunikation är det helt normalt att företaget SpaceX är på allas läppar. Med sitt Starlink-nätverk kunde Elon Musks företag ha gjort en perfekt kandidat för samarbete med Apple. Men det verkar, enligt Ming-Chi Kuo, som att det snarare är Globalstar som skulle arbeta med Cupertino-företaget. Den här skulle redan ha samarbetat med Qualcomm om några av dess nästa marker basbandvarav en kan vara den som används i iPhone 13.

Den enklaste användningen av denna typ av teknik inom iPhone 13 skulle vara att be operatörerna att välja partnerskap med Globalstar, för att kunna erbjuda användningen av sådana tjänster via satellit till sina kunder med en kompatibel smartphone. Det är inte helt omöjligt att föreställa sig att, eftersom iPhone alltid är smartphones som säljer mycket bra, varje operatör skulle ha ett intresse av att attrahera älskare och älskare av Apple.

Om allt detta bekräftas, skulle multiplikationen av kommunikationsnätverk i en enkel smartphone då vara oöverträffad och skulle tillåta oss att ha tillgång till samtal från nästan var som helst. Det återstår att se om alla iPhone 13-modeller kommer att påverkas.

Källa: MacRumors

Relaterade Artiklar

Back to top button