iPhone 13: inget Touch ID i år, igen enligt en rapport

iPhone 13 hackfri © © Apple

Enligt en ny rapport av Mark Gurman för BloombergApple har testat en version av Touch ID integrerad i skärmen på sin iPhonemen systemet bör inte hamna påiPhone 13.

Ryktet hade blivit allt starkare sedan slutet av förra året. Apple undersökte till och med iPhone 12 Pro Max-ägare och frågade om de föredrog Face ID eller Touch ID för att låsa upp sin telefon.

Läs också:
44 % av iPhone-ägarna skulle uppgradera till iPhone 13

Äntligen, inget Touch ID på iPhone 13

Med pandemin och den kraftiga användningen av masker hoppades många att Apple skulle återinföra Touch ID i sina smartphones. Ändå är iPhone 12 fortfarande beroende av Face ID, och det ser ut som att dess efterträdare går samma väg.

I sitt söndagsnyhetsbrev bekräftar Mark Gurman att Apple har börjat testa för att integrera Face ID direkt under iPhone-skärmen. Tekniken skulle dock inte vara klar i tid och bör istället gälla iPhone 14.

Denna analys ansluter sig till Ming-Chi Kuos, som i juni förra året indikerade att det kommer att bli nödvändigt att vänta till 2022 för att dra fördel av Touch ID på en iPhone utan ett hack.

De senaste ryktena tyder på att iPhone 13-serien kommer att ha ett lite mindre hack. Nytt är också en uppdateringsfrekvens på 120 Hz planerad för Pro-varianterna.

Läs också:
Apple: vad kan vi förvänta oss av september keynote?

Face ID under skärmen, ett “långt” mål

Mark Gurman avslöjade också att Apple har arbetat med att integrera Face ID direkt under skärmen under en längre tid. Vi vet att denna teknik har varit på frammarsch under de senaste månaderna, vilket bevisas av konkurrenterna (Samsung med sin Galaxy Z Fold 3 till exempel).

Även här är tekniken inte klar och kan landa 2022. För journalisten från Bloombergtvå scenarier övervägs av Apple:

  1. Apple kunde bara integrera Face ID under skärmen på avancerade modeller (Pro). När det gäller iPhones på nybörjarnivå kommer de att integrera Face ID i skåran.
  2. Apple skulle införliva Face ID under skärmen för Pro-modeller, och nybörjariPhones skulle ha Touch ID på skärmen (och skulle därför berövas Face ID).

Det är således mycket möjligt att Apple aldrig kommer att ta tillbaka Touch ID på sina mest lyxiga smartphones. Vi förstår att Apples varumärke fortfarande föredrar Face ID för biometrisk identifiering.

Officiell bekräftelse väntas snart, eftersom iPhone 13s förväntas tillkännages vid en konferens runt mitten av september för tillgänglighet före slutet av samma månad.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button