iPhone 12 och 12 mini: Apple kan snart reparera det bakre glaset utan att byta hela enheten (ah!)

iPhone 12 mini test © © Pierre Crochart för Clubic

En ny metod som erbjuds Apple-reparatörer och tekniker på auktoriserade reparationsverkstäder kommer att göra det möjligt att ändra vissa delar av iPhone 12 och iPhone 12 Mini som hittills inneburit ett renodlat byte av apparaten.

Hämtat av MacRumors, ett internt memo skickat av Apple till dess Genius Bars och AASPs (Apple auktoriserade tjänsteleverantörer) beskriver en ny metod som tillåter utbyte av delar som hittills krävt utbyte av den skadade eller defekta enheten med en ny.

Läs också:
iPhone 13 skulle faktiskt vara en 12s och skulle (äntligen) ha en 120 Hz “alltid på”-skärm

En ny metod som gör iPhone 12 mer reparerbar

Som 9to5Mac förklarar kommer den här nya metoden framför allt att tillåta reparatörer att byta moderkort på iPhone 12 och 12 Mini, men även deras Face ID-sensorer såväl som deras bakruta. Att byta kameror för de två enheterna är dock fortfarande omöjligt och kommer alltid att kräva ett fullständigt utbyte av den defekta enheten. Skärmen å sin sida förblir utbytbar. Så var fallet från början eftersom skärmen är den första delen som måste tas bort om man vill komma åt komponenterna.

Om en kund till exempel har en iPhone 12 mini med ett sprucket bakglas kan tekniker byta ut hela baksidan av enheten. Eftersom det nya fodralet är fäst på originalskärmen och bakre kamerorna måste kundens skärm och bakre kameror vara fria från skador eller funktionsfel för att enheten ska kvalificera sig för denna reparationsmetod vid inköpstillfället. “Information om Apple i sitt interna memo.

Läs också:
Samsung: kommande bärbara datorer, med OLED-skärm och S Pen-penna

Enkla reparationer… för minskat koldioxidavtryck

Exklusivt för iPhone 12 och 12 mini, bör denna nya reparationsmetod minska ingreppstiden för vissa kunder. Istället för att vänta på mottagandet av en ny iPhone kan reparatören verkligen gå direkt till reparationen av den ursprungliga enheten, som alltså teoretiskt sett skulle kunna användas igen efter några timmar om han har reservdelar i lager.

Bytet av delar istället för ett direkt byte av iPhone är också en del av Apples ansträngningar att minska sitt koldioxidavtryck. Det kommer att bli intressant att se om företaget kommer att utöka denna metod till sina andra iPhones och i synnerhet till iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max… som är mer eller mindre byggda på samma sätt som iPhone 12 och 12 mini.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button