iPhone 11: säkerhetsforskare lyckades jailbreaka

jb iphone 11

Bruket att jailbreaka på iPhone fortsätter och den här gången lyckades forskare låsa upp iOS 14 på en iPhone 11.

Att hitta ett kryphål för att kringgå låsen som Apple satt på plats är en praxis med jailbreaking som har pågått i mer än tio år. Detta gör det i synnerhet möjligt att installera på sin smartphone applikationer som inte skulle ha någon chans att valideras i App Store.

Läs också:
Ingen iPhone SE 3 i år: den får vänta till början av nästa år enligt en analytiker

Ett jailbreak upp till iOS 14.2

Jailbreaking är som ett spel med katt och råtta. När utvecklare utnyttjar ett kryphål för att kringgå lås, fixar Apple det omedelbart med en uppdatering.

Enligt WCCTech kan iOS 14 jailbreakas på äldre iPhones tack vare ett hårdvarufel som Apple inte kan fixa med en enkel programvarukorrigering. Dessutom har forskare från Ant Security Labs precis hittat en exploit inom iPhone 11 för iOS 14 (och upp till 14.2).

Säkerhetsexperten @mönster_F_ på Twitter publicerade en video som illustrerar detta jailbreak på en iPhone 11 som drivs av iOS 14.1. Han förklarar att denna manipulation fungerar på alla enheter – iPhone eller iPad – med en A12 SoC eller senare.

Läs också:
Apple kommer att stoppa produktionen av iPhone 12 mini under nästa kvartal

Ett jailbreak som inte offentliggörs

Observera dock att om din enhet har iOS 14.4 kommer det inte att vara möjligt att nedgradera systemet för att dra nytta av en jailbroken version. Faktiskt, som WCCTech påminner oss, sedan iOS 14.3 har Apple slutat signera sitt system.

Enligt forskaren har detta utnyttjade fel ännu inte åtgärdats av Apple. Av denna anledning och som en säkerhetsåtgärd har mannen inte för avsikt att publicera sin manipulation för att tillåta någon att reproducera den på en iPhone 11 eller en iPhone 12.

I teorin, eftersom det är en 0-dagars exploatering, betyder det att det är funktionellt på iOS 14.3, men Apple har introducerat ett system för att stoppa utnyttjandet av en viss typ av sårbarheter, vilket vanligtvis tillåter en hackare att utveckla ett jailbreak-verktyg.

Källa: WCCTech

Relaterade Artiklar

Back to top button