iPad vs iPad Air: 4 viktiga skillnader du bör känna till

För iPad och iPad Luft många likheter, inte skillnader, vilket kan göra det svårt att välja. Sedan iPad Luft dyrare jämfört med iPad, kanske du undrar vad som gör den annorlunda.

Beroende på vad du vill köpa en iPad för kan egenskaperna hos varje enskild modell hjälpa dig att avgöra. Speciellt om du funderar på att köpa en dyrare iPad. Luft är det viktigt att ta reda på om du behöver dessa funktioner.

iPad är det mest prisvärda valet, den har nästan allt som finns i iPaden Luft . Dock med en större skärm och bättre visningsmöjligheter Luft kan vara värt det högre priset om du föredrar det. För att göra rätt val kommer vi att titta närmare på några av de stora skillnaderna mellan iPad och iPad Air.

Designskillnader mellan iPad och iPad Air (iPad vs iPad Air designskillnader)

Båda dessa modeller har en väldigt liknande design, förutom storleken på skärmarna på var och en. Skärmstorleken på iPad är 10,2 tum och iPad Luft – 10,5 tum. För iPad Luft även något tunnare skärmramar än iPad. Det betyder att med Luft du får mycket mer utrymme att använda.

Båda modellerna har även en hemknapp under skärmen, samt en Lightning-kontakt. De har även en främre och bakre kamera. Men med de främre kamerorna har iPad 1,2 megapixlar, medan iPad Air har 7.

iPad Air-enheter

Så om en större skärmstorlek är viktig för dig, kanske du vill titta på iPad. Luft . Men designmässigt är båda dessa iPad-modeller mycket mer lika än de är olika.

iPad och iPad Air Graphics prestandaskillnader (iPad vs iPad Air grafikprestandaskillnader)

iPad är välkänt som ett utmärkt alternativ för mobilspel på grund av dess skärm- och grafikfunktioner. När det kommer till skillnader mellan iPad och iPad Luft en av dem är klart starkare.

iPad körs på processor A10 Fusion som är en modifierad version av processorn Apple iPhone 7. Å andra sidan iPad Luft använder A12 Bionic som är en annan processor från Apple iPhone, i XS och XR.

Prestandaspecifikationer för iPad Air

Tack vare iPad-processoruppgradering Luft går mycket smidigare och mer effektivt. Speciellt om du använder iPad för mer avancerade spel eller dess videoredigeringsmöjligheter är det viktigt att ha en bra processor.

Men om du använder din iPad för enkla aktiviteter som streaming eller sociala medier, är det förmodligen inte värt att spendera de extra pengarna på en uppgraderad iPad Air-processor.

Skillnader mellan iPad och iPad Air Display (iPad vs iPad Air Display Skillnader)

På tal om streaming, detta är en av de bästa användningsområdena för iPad med sin stora men ändå bärbara skärmstorlek. Dock iPad och iPad Luft är inte exakt samma när det gäller att ge dig bästa möjliga bild.

Om du letar efter den bästa färgen och ljuseffekten, iPad Luft uppväger iPaden. Färgnoggrannhet i utsända(Air) är mycket mer exakt än på iPad. Upplösningsmässigt är iPad-skärmen 2160 x 1620 och iPad Luft – 2224 x 1668. Om du använder iPad för saker som konst eller design kan detta säkert vara ytterligare ett plus för iPad Luft .

Någon använder en iPad Air

Luft har också funktionen sann ton , som justerar skärmens vitpunkt beroende på ljusnivån i din miljö. Detta förbättrar kontrasten och hjälper dig att se allt på skärmen bättre, oavsett hur mycket eller lite ljus det är runt omkring dig.

Skillnader i att använda iPad och iPad Air(Skillnader i användning av iPad vs iPad Air)

En annan viktig aspekt av att köpa en ny enhet är användargränssnittet, samt vilka tillbehör som kan användas med den. Både iPad och iPad Luft har samma iOS, vilket betyder att de har samma gränssnitt.

När det gäller tillbehör kan du använda en penna Äpple med både enheter och även med tangentbord Blåtand. Så båda är användbara för konst, design, skrivande eller andra liknande ansträngningar. Vad det handlar om att välja mellan iPad och iPad Luft beror på hur mycket bearbetnings- och skärmkraft du kan behöva.

iPad vs iPad Air slutgiltigt utslag(iPad vs iPad Air slutgiltigt utslag)

Båda dessa enheter är väldigt lika, de största skillnaderna hänför sig till den uppgraderade iPad-processorn Luft såväl som dess förbättrade display.

iPad Air med Hello-skärm

När du bestämmer dig för vilken iPad du ska köpa bör du tänka på vad du tänker använda din iPad till. Om du kommer att använda appar som kommer att fungera smidigare med mer processorkraft är det värt att överväga att lägga de extra pengarna på Luft .

Men om din iPad-användning sannolikt kommer att vara mer lugn är det förmodligen inte värt priset med tanke på hur lika båda dessa produkter verkligen är på så många sätt.

iPad och iPad Air delar många likheter, mer än skillnader, vilket kan göra det svårt att veta vilken man ska välja. Eftersom iPad Air är mer expansiv i förhållande till iPad, kanske du undrar vad som gör den så annorlunda.

Beroende på vad du funderar på att köpa en iPad för, kan funktionerna i varje modell hjälpa dig att påverka ditt beslut. Speciellt om du funderar på att köpa den dyrare iPad Air är det viktigt att ta reda på om du vill ha eller behöver dessa funktioner.

En iPad

iPad är det mest prisvärda valet och ger nästan allt som iPad Air gör. Men med en större skärm och bättre visningsmöjligheter kan Air vara värt det högre priset om detta är något du föredrar att ha. För att göra rätt val, här är en djupdykning i några av de stora skillnaderna mellan iPad vs iPad air.

iPad vs iPad Air designskillnader

Båda dessa modeller har extremt lika design, förutom storleken på skärmarna på var och en. iPad har en skärmstorlek på 10,2 tum, medan iPad Air är 10,5 tum. iPad Air har också något tunnare skärmkanter än iPad. Det betyder att du med Air får mycket mer utrymme att använda.

Båda modellerna har även hemknappen längst ner under skärmen, samt en lightning-kontakt. De har även båda en främre och bakre kamera. Men med de framåtvända kamerorna är iPads 1,2 megapixel medan iPad Airs är 7.

iPad Air-enheter

Så om större skärmstorlek är viktig för dig kan det vara värt att titta på iPad Air. Men designmässigt är båda dessa iPad-modeller mycket mer lika än de är olika.

iPad vs iPad Air Graphics prestandaskillnader

iPad är välkänt för att vara ett bra mobilspelalternativ på grund av dess skärm- och grafikfunktioner. När det kommer till skillnaderna här mellan iPad och iPad Air kommer en av dem mycket tydligt ut starkare.

iPaden körs på en A10 Fusion-processor, som är en modifierad version av processorn från Apples iPhone 7. Å andra sidan använder iPad Air A12 Bionic, som är ytterligare en processor från Apples iPhone, i XS och XR.

Prestandaspecifikationer för iPad Air

På grund av uppdateringen i processorer, går iPad Air mycket smidigare och mer effektivt. Speciellt om du använder iPad för mer avancerade spel eller dess videoredigeringsmöjligheter är det viktigt att ha en bra processor.

Men om du använder din iPad för enkla aktiviteter som streaming eller sociala medier är det förmodligen inte värt det lika mycket att spendera extra pengar på iPad Airs uppgraderade processor.

iPad vs iPad Air Display Skillnader

På tal om streaming, det är en av de bästa användningsområdena för en iPad med sin rymliga men ändå bärbara skärmstorlek. iPad och iPad Air är dock inte helt desamma när det gäller att ge dig den bästa bilden.

Om du letar efter den bästa färgen och ljuseffekten väger iPad Air upp iPaden i jämförelse. Färgnoggrannheten på Air är mycket mer trogen än på iPad. När det gäller upplösningen är iPad-skärmen 2 160 x 1 620 och iPad Air är 2 224 x 1 668. Om du använder iPad till saker som konst eller design kan detta säkert vara ytterligare ett plus för iPad Air.

Någon som använder en iPad Air

Air har också True Tone-funktionen, som justerar skärmens vitpunkt baserat på ljusnivåerna i din miljö. Detta gör att kontraster ser bättre ut och hjälper till att göra det enklare för hela det som syns på din skärm, oavsett hur mycket eller lite ljus som finns runt omkring dig.

iPad vs iPad Air användningsskillnader

En annan viktig aspekt av att köpa en ny enhet är användargränssnittet, samt vilka tillbehör som kan användas med dem. Både iPad och iPad Air har samma iOS, vilket innebär att gränssnittet är detsamma mellan dem.

När det gäller tillbehör kan du använda Apple-pennan med båda enheterna, såväl som Bluetooth-tangentbord. Så båda är användbara för att göra konst, design, skriva eller andra sådana ansträngningar. Vad det handlar om när du väljer mellan iPad vs iPad Air beror på hur mycket bearbetnings- och skärmkraft du känner att du kan behöva.

iPad vs iPad Air slutgiltigt utslag

Båda dessa enheter är extremt lika, med de huvudsakliga skillnaderna relaterade till den uppgraderade processorn på iPad Air, såväl som dess förbättrade display.

iPad Air med hej skärm

När du bestämmer dig för vilken iPad du ska köpa bör du tänka på vad du planerar att använda din iPad till. Om du kommer att använda appar som skulle fungera smidigare med mer processorkraft, är det värt att tänka på att spendera de extra pengarna för Air.

Men om din användning av iPad sannolikt skulle vara mer lugn, är det förmodligen inte värt prislappen eftersom de båda produkterna verkligen är lika på många sätt.