iPad Air 2022 kommer att vara OLED, iPad Pro 2023 skulle sikta på 120 Hz

iPad Pro M1 recension © Mathieu Grumiaux för Clubic

Övergången från iPad Pro till Mini LED-teknik är bara ett steg för Apple som också bekräftar sitt intresse för OLED.

Sedan några veckor tillbaka har iPad Pro baserad på M1-processorn och utrustad med en Mini-LED-skärm varit verklighet. Ändå, trots denna release och denna Mini-LED-integration, stänger inte Apple dörren för OLED-teknik, tvärtom.

Läs också:
Vi kunde snart se iPads utrustade med OLED-paneler

En OLED iPad Air från 2022

Så mycket som ska vara klart från början är saker fortfarande ganska vaga och Apple är noga med att inte bekräfta någonting. Flera rykten har dock upprört Apples mikrokosmos i några veckor redan: OLED:n skulle verkligen vara väl i lådan för amerikanen som skulle kunna erbjuda produkter utrustade på detta sätt från och med nästa år.

Enligt WCCFTech, som rapporterar information från The Elec, arbetar Apple på en iPad baserad på en OLED-skärm som ska släppas nästa år, 2022. Skärmen i fråga skulle ha en diagonal på 10,86 tum och detta leder till att föreställa sig en framtida version av iPad Air, en iPad Air 5 på ett sätt.

Läs också:
WWDC 2021: iPadOS 15 granskar (lite) dess multitasking

En 120 Hz iPad Pro 2023

Allt tyder på att detta fortfarande bara är ett första steg för Apple i OLED-världen. Cupertino-företaget skulle redan ha planerat ytterligare två iPads under loppet av 2023: den första skulle utrustas med en 11-tums panel medan den andra skulle sikta större med en 12,9-tums panel.

Mer intressant är att dessa enheter skulle rikta in sig på den avancerade marknaden och skulle ha en mer avancerad panel än iPad Air som nämns ovan. WCCFTech framkallar alltså närvaron av OLED LTPO för att dynamiskt hantera bildens uppdateringshastighet. Tanken här är att tillåta en ökning upp till 120 Hz när behovet uppstår för att bevara autonomin resten av tiden.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button