IP Helper: Vad det är och hur man aktiverar eller inaktiverar det i Windows

Vad är IP Helper App på Windows

När vi pratar om IPHelper Ansökan som vi också kan hitta under namnet IP Helper Service, hänvisar vi till ett program som är förinstallerat i Windows 10, det mest använda operativsystemet idag på stationära datorer. Dess funktion är att möjliggöra tunnelanslutning via 6to4, ISATAP, Port Proxy och Teredo, samt IP-HTTPS.

Det hjälper oss också att hämta och ändra Nätverksinställningar från en lokal dator. Du gör detta genom att skapa tunnelanslutning genom IPv6-övergångstekniker.

Denna tjänst fungerar också som en anmälare som fortsätter att meddela den lokala datorn om ändringar i nätverkskonfigurationen. När du inaktiverar tjänsten upphör också förbättrad anslutning.

IP Helper Service visas som den iphlpsvc-processen i Windows. Tänk på att detta är en av de många tjänster som finns i operativsystemet men som används lite av hemanvändare. Att aktivera eller inaktivera Windows 10 IP Helper betyder därför ingenting för de flesta användare. Låt oss se vad vi ska göra åt det.

Aktivera eller inaktivera IP Helper Service i Windows

För att aktivera eller avaktivera IPHelper-tjänst iphlpsvc-processen, i Windows 10 kommer vi att ha olika alternativ. De är enkla att utföra och vi behöver bara utföra en rad steg som vi ska förklara. På så sätt kan vi förhindra att denna tjänst körs i operativsystemet om vi verkligen inte behöver den.

Systemsymbol

Ett av alternativen vi har är genom kommandotolken . För att göra detta går vi till Start, skriver kommandotolken och kör den i administratörsläge. När vi är i fönstret måste vi lägga kommandot net start iphlpsvc. Med det här alternativet kan vi starta det, men vi kommer också att se i följande alternativ hur man inaktiverar det.

Windows-registret

Vi kan använda Windows-registret för att konfigurera den automatiskt, manuellt eller inaktivera den. I det här fallet måste vi trycka på tangentkombinationen Windows + R och köra regedit.

När vi är i Windows-registret måste vi gå till EquipoHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesiphlpsvc-sökvägen. Vi kommer att behöva ändra startvärdet. Vi dubbelklickar på den och värdet 2 betyder att den är inställd på automatisk, 3 går till manuell och 4 avaktiveras.

Servicekonsol

Vi kan också aktivera eller inaktivera IP Helper-applikationen i Windows 10 från servicekonsol . För att göra detta trycker vi på tangentkombinationen Windows + R och kör services.msc. Där måste vi söka efter den extra IP-applikationen och dubbelklicka.

På fliken Allmänt går vi till starttypen, vi markerar den som automatisk. Nedan ser vi knappen för att stoppa det, om det är vad vi vill.

Systeminställningar

Ett tredje alternativ som vi måste aktivera eller avaktivera IP-hjälpprogrammet i Windows 10 är inställningar systemet . Vi trycker på tangentkombinationen Windows + R igen och kör msconfig.

När vi är i det öppna fönstret måste vi gå till fliken Tjänster och hitta IP-hjälpprogrammet. Att aktivera eller avaktivera denna tjänst är mycket enkelt, eftersom allt du behöver göra är att markera eller avmarkera rutan. Senare ger vi Apply and Accept och det är allt.

Kort sagt, det här är alternativen vi har för att starta eller avaktivera IP-hjälpapplikationen i Windows 10. Som vi har sett är de enkla processer som bara kräver en rad steg som vi har förklarat via Windows-registret, systemkonfigurationen eller tjänsterna Trösta.

Relaterade Artiklar

Back to top button