iOS 16: Så här ser du batteriprocenten på din iPhone

iPhone batteriprocent

Detta är en populär funktion för användare aviPhone som gör comeback tack vare tillkomsten aviOS 16. Det är faktiskt nu möjligt att visa batteriprocenten mycket enkelt.

Ändå harmlös, denna “nyhet” skyr flera iPhone-modeller.

Bättre autonomi

Tack vare lanseringen av operativsystemet iOS 16 kan ägare av en Apple-designad smartphone äntligen se sin återstående batteriprocent. En mer talande indikator än en enkel ikon som töms över timmarna. Den här funktionen, som kan verka extremt grundläggande för Android-användare, har länge undvikits av iPhones.

Tack vare iOS 16 är en enkel manipulation nödvändig för att aktivera detta visningsläge för den återstående autonomin. Redan är det ganska logiskt nödvändigt att ladda ner och sedan installera det berömda Apple OS. Sedan måste du gå till avsnittet “Inställningar” innan du trycker på “Batteri”. Slutligen, aktivera “Batteriprocent” manuellt. Inget särskilt svårt då!

Alla är inte i samma båt

Tyvärr, flera iPhone-modeller med Face ID stöder inte den här funktionen. De fyra berörda modellerna är följande.

  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 12 Mini
  • iPhone 13 Mini

Apple har ännu inte velat ge de exakta skälen till varför procentandelen av batteriet inte visas i statusfältet. Däremot kan man tänka sig att Mini-modellernas relativt lilla skärm skulle förhindra att procentsatsen läses tydligt. När det gäller de andra två kan den ganska låga upplösningen på deras respektive paneler (326 dpi och icke-OLED) vara orsaken till beslutet.

Kort sagt, det är en begränsning som bör göras besviken. Om du bestämmer dig för att köpa en iPhone 14 kommer du lyckligtvis inte att påverkas av detta problem.

Källa: Spelrevolution

Relaterade Artiklar

Back to top button