iOS 16 låter dig skapa 3D-planritningar för ditt hem

iphone 13

Om Apple AR-headset är relativt diskret, kommer augmented reality att ha sin plats med ankomsten aviOS 16 med denna nya funktion.

Under WWDC presenterade Apple många nya funktioner som kommer runt iOS 16. Bland dem hittar vi RoomPlan, ett API för att snabbt skapa 3D-planlösningar med hjälp av LiDAR-teknik.

RoomPlan: skanna ditt hem med precision och snabbhet

2020 integrerade Apples varumärke LiDAR-skannern i sin iPad Pro och iPhone 12 Pro. Som en påminnelse är detta en teknik som kan sända ut lasrar, som sedan beräknar tiden det tar för ljuset att återvända till sensorn. På detta sätt är det möjligt att noggrant mäta avståndet som skiljer ett föremål från apparaten.

Med iOS 16 och RoomPlan kombinerar Apple sina iPhone-kameror med LiDAR-teknik för att skapa 3D-planlösningar på nolltid. Och enligt den första feedbacken från sajten 9to5Mac, RoomPlan verkar fungera bra överlag. När din iPhone väl är pekad i riktning mot väggarna tar det bara några sekunder innan 3D-planen för ditt rum skapas och visas för dig i form av block i realtid.

På Twitter lade Jonathan Stephens upp en tråd där han delar många tester gjorda från en iPad. Möjligheten att se RoomPlan API i aktion och se hur den beter sig i olika situationer. Trots dess obestridliga effektivitet för det mesta, händer det ibland att det ger resultat som är mindre exakta och representativa för verkligheten.

Hur som helst är det här en funktion som borde vara till stor nytta för fastighets-, inrednings- och arkitekturapplikationer, förutsatt att utvecklarna ser till att stödja den. Slutligen, notera att RoomPlan också kommer att stödjas av iPadOS 16.

Om samma ämne:
Apple har fortfarande inte annonserat sitt AR-headset men arbetar redan på en andra generation

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button