iOS 16 låter dig officiellt ansluta din Nintendo Joy-Con

iOS 16 © © Apple

Apple har beslutat att integrera Nintendo Joy-Con-stöd med iOS 16.

Med andra ord kommer det snart att vara möjligt att enkelt synkronisera dina Nintendo Switch-kontroller med din iPhone.

Native Nintendo Switch glädjeämnen på iOS 16

Det har gått några timmar sedan Apple lyfte på slöjan för den framtida iOS 16-uppdateringen, som kommer att finnas tillgänglig i slutet av året, med den nya iPhone-salvan. Ett nytt mobilt operativsystem som uppenbarligen kommer att vara fullt av nya funktioner (inklusive möjligheten att låsa upp iPhone via Face ID i liggande läge!), och som fortsätter att avslöja några små hemligheter.

Idag lär vi oss särskilt att iOS 16 kommer att vara ännu mer öppen för spel, eftersom om det redan är möjligt att ansluta många gamepads via Bluetooth, indikerar den första betaversionen av OS att Apple också har bestämt sig för att ta över… glädjen- lura! Faktum är att den nya iOS 16 kommer att kunna synkroniseras naturligt med kontrollerna på Nintendo Switch.

Via Twitter indikerar Riley Testut att de små Nintendo-kontrollerna kan användas på ett synkroniserat sätt (för en enskild spelare alltså), men också som två mycket distinkta spelkontroller. För att spela på ett mer konventionellt sätt går det förstås också att para ihop Nintendos Pro Controller. Fortsättning följer.

Om samma ämne:
iOS 16: kommer din iPhone att vara kompatibel med Apples framtida uppdatering?

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button