iOS 16 kommer till våra iPhones men håller ännu inte alla sina löften

iOS 16 © © Apple

Den senaste uppdateringen av operativsystemetiPhone är tillgänglig men det kommer fortfarande att ta några veckor att se vissa funktioner.

Efter tre månaders betaversion är den slutliga versionen av iOS 16 tillgänglig för nedladdning sedan måndagen den 12 september.

iOS 16 är äntligen tillgänglig: det är upp till dig att skapa dina bästa låsta skärmar

Som en påminnelse introducerar iOS 16 några nya funktioner, som börjar med en helt ny helt anpassningsbar låsskärm. Apple erbjuder nu att ändra teckensnittet för tiden, lägga till widgets, men också att använda alla dina foton för att skapa nya skärmar för varje ögonblick på dagen. Om du vill veta mer har vi listat alla alternativ för att anpassa din låsskärm i iOS 16.

iOS 16 erbjuder också några nya alternativ som möjligheten att radera ett meddelande eller ändra det i iMessage, ett nytt gränssnitt i Home-applikationen, en betydande förbättring av röstdiktering eller till och med stöd för lösenord, Apples första försök att ersätta lösenord.

iOS 16 är tillgängligt på iPhone 8 och senare. De många iPhone 7-användarna kommer inte att kunna uppgradera till den nya versionen i år, eftersom Apple tappade stödet för denna smartphone från 2016.

Några viktiga nya funktioner saknas för lanseringen

Om iOS 16 är en välfylld uppdatering saknar denna första offentliga version fortfarande några funktioner som Apple presenterade i juni förra året under WWDC 2022 och som kommer att kräva ytterligare några veckors utveckling för att slutföras.

Det delade fotobiblioteket är ett av dessa funktioner saknas. Det här nya alternativet gör det möjligt för användare att skapa en samling bilder som automatiskt synkroniseras med sina vänner eller familjemedlemmar. iOS 16 kommer också att möjliggöra automatisk delning när medlemmar i det delade fotobiblioteket är på samma plats, för att omedelbart hitta alla bilder tagna under en fest eller ett event.

De Liveaktiviteter är också frånvarande prenumeranter. Dessa ihållande aviseringar som låter dig följa resultatet för en match eller den tid som återstår innan din VTC kommer tar lite försening och bör komma med iOS 16.1-versionen om några veckor. Fördelen är att tredjepartsutvecklare kommer att ha mer tid att dra nytta av denna funktionalitet och kan komma med sina egna Liveaktiviteter så snart uppdateringen släpps.

Bland de andra funktioner som för närvarande inte är tillgängliga kan vi äntligen nämna integrationen av SharePlay med Game Center, för att spela online och chatta med vänner, stöd för Matter-protokollet, vars utveckling fortfarande inte är färdig eller återigen Freeform-applikationen som låter dig att arbeta i samarbete med dina kollegor. Den senare bör också vänta på lanseringen av en nästa iPad Pro, förväntad i slutet av detta år 2022.

Källa: MacWorld

Relaterade Artiklar

Back to top button