iOS 16: hur installerar jag det?

iOS 16 Låsskärm © © Apple

Apple har släppt den senaste versionen av operativsystemet föriPhone. Så här installerar du det på din smartphone.

Det var i måndags den 12 september som Apple, efter långa månader av betacykel, släppte den slutliga versionen av iOS 16.

En efterlängtad stor uppdatering, speciellt för den nya låsta skärmen

Denna stora version av iOS är inte den mest spektakulära som någonsin släppts av det kaliforniska varumärket. iOS 16 erbjuder först en helt ny låsskärm, helt anpassningsbar för att ta fram dina vackraste foton och välja de typsnitt och färger som ligger närmast din smak.

För övrigt är iOS 16 en fin utveckling av systemet, med dussintals kosmetiska och funktionella förbättringar i hela systemet. Färgen är fortfarande fräsch och några viktiga funktioner saknas fortfarande, tillbaka av Apple till en framtida uppdatering.

Om du vill veta mer om de viktigaste tilläggen som gjorts till Apples mobila OS, inbjuder vi dig att läsa vår iOS 16 praktiska recension som gjordes för några veckor sedan.

Några små saker att komma ihåg innan du installerar iOS 16

Om du vill installera iOS 16 på din enhet finns det några förutsättningar.

För det första är den här nya uppdateringen endast kompatibel med iPhone 8 och uppåt, tills nästa iPhone 14 och iPhone 14 Pro är tillgängliga från den 16 september 2022. Om du har en iPhone 7 erbjuder Apple dig ändå en iOS 15.7-uppdatering med vissa korrigeringar och säkerhet patchar, men du kommer inte att kunna njuta av de senaste funktionerna.

Vi inbjuder dig också att kontrollera om du har tillräckligt med utrymme på din iPhone. Uppdateringen väger nästan 5 GB och smartphones med mindre lagringsutrymme kan uppleva vissa svårigheter med att återställa installationspaketet. Om så är fallet, sortera igenom dina appar, bilagor eller nedladdade avsnitt och spellistor för att göra plats.

iOS 16-installation © © Mathieu Grumiaux för Clubic
iOS 16-installation © © Mathieu Grumiaux för Clubic

© Mathieu Grumiaux för Clubic

Sista väsentliga steget: kom ihåg att göra en fullständig säkerhetskopia av din iPhone på iCloud och på din dator. Installationsproceduren går i allmänhet mycket bra, men det kan alltid uppstå ett problem, det är bättre att vara försiktig och undvika att förlora alla dina personuppgifter.

iOS 16-installation © © Mathieu Grumiaux för Clubic
iOS 16-installation © © Mathieu Grumiaux för Clubic

© Mathieu Grumiaux för Clubic

Hur installerar jag iOS 16 på din iPhone?

När alla dessa steg är gjorda är det dags att installera iOS 16 på din iPhone.

För att göra detta, gå till applikationen “Inställningar” på din iPhone, klicka sedan på “Allmänt” och slutligen på “Programuppdatering”.

Din iPhone bör erbjuda dig att uppgradera till iOS 15.7, men längst ner på sidan kommer en knapp att berätta att det är möjligt att “Uppdatera till iOS 16”. Klicka sedan på den här knappen. Du kan också bara presenteras med iOS 16-versionen.

En sida öppnas som ger dig tillgång till iOS 16 release notes. Klicka sedan på “Ladda ner och installera” för att starta installationen.

Att ladda ner paketet och förbereda filerna bör ta flera minuter, beroende på din Wi-Fi-anslutningshastighet. När det är klart kommer iOS att be om tillåtelse att starta om din iPhone och starta uppdateringen . Återigen tar installationen några minuter att slutföra.

Om din telefon inte är tillräckligt laddad kommer iOS att be dig ansluta din iPhone till ett eluttag eller trådlös laddare för att förhindra att enheten stängs av medan uppdateringen tillämpas.

Du är nu på iOS 16. Du kan upptäcka de senaste nyheterna och börja skapa dina första låsta skärmar. Din telefon ska kännas ganska varm efter installationen, vilket är helt normalt. Processorn arbetade med full kraft för att applicera uppdateringen och många processer bör aktiveras några timmar efter installationen. Din iPhones temperatur bör stabiliseras några timmar efter installationen.

Källa: ZDNet

Relaterade Artiklar

Back to top button