iOS 16: glöm inte att ta bort betaprofilen för att kunna dra nytta av framtida iOS-uppdateringar

ios 16

Nu näriOS 16 är tillgängligt för alla, är det dags att lämna betaprogrammet. Vi förklarar hur du tar bort din profil på några sekunder.

Om du inte kunde vänta på lanseringen av den offentliga versionen av iOS 16, är den här artikeln för dig.

Med den offentliga versionen av iOS 16 behöver du inte längre vänta på utvärderingsversioner

I juli förra året erbjöd Apple, som varje år, sina användare en förhandsvisning av iOS 16 genom sitt betaprogram. För att återställa de olika versionerna som publicerades under sommaren av tillverkaren, bjöds dess senare in att installera en profil på sin smartphone som låter dem byta uppdateringskanal och återställa de nya versioner som gjorts tillgängliga.

Nu när iOS 16 är tillgängligt behöver du kanske inte längre ta emot betaversionerna som kommer att släppas av Apple under de kommande veckorna. Faktum är att varumärket mycket snart kommer att erbjuda den första testversionen av iOS 16.1 och uppmana dess community att spåra buggar och utvecklingsfel.

Om du inte vill ta emot dessa versioner och vill lämna betaprogrammet nu för att stanna på ett stabilt system dagligen, här är några steg att ta på din iPhone.

Ta bort din betaprofil genom att följa dessa enkla steg

För att ta bort profilen för betaprogrammet som är installerat på din iPhone, gå helt enkelt till telefonens inställningar och klicka sedan på fliken “Allmänt”. Klicka sedan på alternativet “VPN och enhetshantering” som finns längst ner på sidan.

Ta bort profil Beta iOS 16 © © Mathieu Grumiaux för Clubic
Ta bort profil Beta iOS 16 © © Mathieu Grumiaux för Clubic

Du hittar, på den här nya sidan, ett omnämnande av “iOS 16 & iPadOS 16 Beta Software”. Klicka på den och klicka sedan på knappen “Ta bort profil” för att avinstallera den.

Ta bort profil Beta iOS 16 © © Mathieu Grumiaux för Clubic
Ta bort profil Beta iOS 16 © © Mathieu Grumiaux för Clubic

iOS 16 kommer slutligen att be dig bekräfta din begäran och sedan starta om iPhone för att tillämpa ändringarna. Du är återigen inne i cykeln av offentliga uppdateringar och kommer att få programvaran när den släpps. Appen “Feedback Assistant”, som ger feedback till Apple när problem upptäcks, kommer också att tas bort.

Observera att om du vill prova igen de nya funktionerna som kommer med i framtiden av Apple till sitt mobila OS, kan du naturligtvis ladda ner en profil på Apple-portalen reserverad för offentliga betaversioner.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button