iOS 16: akta dig för en krasch om du får den här textraden via e-post

Apple Mail iOS © Apple

Genom att använda en viss typ av e-postadress är det möjligt att krascha Apple Mail-appen på iOS.

En ganska irriterande bugg, för närvarande aktiv på alla versioner av iOS 16.

En bugg för att krascha Apple Mail

Medan Apple precis har rullat ut en ny 16.0.2-uppdatering för iOS, har en överraskande bugg upptäckts i Apple Mail-applikationen. Faktum är att en enkel textrad som skickas via e-post kan göra att applikationen kraschar systematiskt så fort den startas.

Denna bugg upptäcktes av företaget equinux som analyserade olika e-postmeddelanden av typen “spam”. Vissa medlemmar i hans team fick faktiskt samma skräppost, och varje gång kraschade iOS Mail-applikationen så fort den startades. Vi vet nu orsaken till problemet.

Ett komplicerat adressformat för iOS 16

Således har equinux-teamen lyckats förstå källan till problemet, och det är på nivån för “Sender”-fältet som allt står på spel. Om ett klassiskt fält indikerar “[email protected]”, visas e-postmeddelandet som kan krascha Mail enligt följande: “””@example.com”. Denna bugg döptes till “Mailjack”, eftersom den senare kan fördöma användarens e-postprogram.

När den här typen av meddelanden väl har tagits emot i en brevlåda som är kopplad till Apple Mail blir det omöjligt att starta om programmet, som systematiskt kraschar vid uppstart. Observera att buggen finns på iOS 16 och på iOS 16.0.1 samt på iOS 16.1 betaversionen som för närvarande testas.

Den enda lösningen för att hitta ett perfekt fungerande Apple Mail-program är att radera e-postmeddelandet i fråga via ett annat program. Det återstår att se nu om Apple kommer att se till att snabbt rätta till denna lilla brist via en framtida iOS-uppdatering.

Källa: BGR.com

Relaterade Artiklar

Back to top button