iOS 16.1 kommer att förneka en funktion som alla förväntade sig

En märklig anekdot har dykt upp Reddit förra veckan när ursprungliga AirPods Pro-kunder insåg att den nya betaversionen av iOS 16.1 hade möjliggjort adaptiv transparens på den första generationens enhet. Som vi misstänkte då verkar detta vara ett problem och det ser ut som att alternativet kommer att komma tog bort helt från appen Inställningar i den kommande iOS 16.1-betan.

Transparensläge är en funktion som finns i AirPods Pro och AirPods Max som låter användare höra sin omgivning utan att Apple tar bort hörlurarna. Den nya AirPods Pro 2 förbättrar dessa funktioner genom att inkludera ett adaptivt transparensläge.

iOS 16.1 kommer inte att inkludera Adaptive Transparency för AirPods Pro 1

Enligt Apple, Adaptive Transparency i AirPods Pro 2 använder det nya H2-chippet (finns inte i äldre AirPods) för att “minimera intensiteten av hårda ljud som sirener eller elverktyg”. Transparensläget tillåter lyssnare att vara uppkopplade och medvetna om sin omgivning. Adaptive Transparency utökar denna populära funktionalitet ytterligare. Den kraftfulla H2-processorn tillåter bearbetning på enheten, som dämpar höga omgivningsljud, såsom en passerande bilsiren, entreprenadutrustning eller till och med konserthögtalare, för att lyssna dagligen mer trevligt.

Funktionen marknadsfördes som specifik för AirPods Pro 2, vilket är vettigt eftersom de är de enda med H2-chipet. Det är därför tillägget av “Adaptive Transparency”-inställningen för första generationens AirPods Pro-användare i iOS 16.1 beta 3 var en överraskning. Uppdateringen inkluderade också en övergång till AirPods Max, som återigen använder H1-chippet och inte H2 chip.

Bloombergs Mark Gurman rapporterar att han har blivit informerad om att detta är ett tekniskt problem. Följaktligen förväntar vi oss inställningen Genomskinlighet adaptive kommer att fasas ut när iOS 16.1 beta 4 släpps denna vecka eller nästa vecka. Adaptiv transparens kommer att förbli begränsad till AirPods Pro 2, så du måste betala ut lite pengar för att få det.

Relaterade Artiklar

Back to top button