iOS 16.1 är redan tillgänglig i betaversion: upptäck alla nya funktioner

iOS 16 © © sdx15 / Shutterstock

MedaniOS 16 har varit tillgänglig för bara några dagar, förbereder Apple redan den första stora uppdateringen av operativsystemetiPhone.

Om du bara upptäcker vad som är nytt i iOS 16, gör dig redo att ta del av nya funktioner om några veckor.

Vissa förändringar och förbättringar för denna första pre-release

I själva verket har Apple just släppt den första betaversionen av iOS 16.1 för användare som är registrerade med dess olika testprogram. Den här första stora uppdateringen åtföljs av många funktioner som tillkännagavs av Apple under sommaren men som till slut saknas i den slutliga versionen som distribuerades måndagen den 12 september.

Bland de mest synliga nya funktionerna, och förmodligen den mest efterlängtade av äldre iPhone-ägare, gör den nya batteriindikatorn sitt framträdande på iPhone 11, iPhone 12 mini och iPhone 13 mini. Av en anledning som fortfarande är mycket mystisk idag har Apple berövat sina användare denna nya presentation med iOS 16. Felet kommer att åtgärdas inom några veckor.

Maps-appen kan äntligen avinstalleras från iOS

iOS 16.1 ger en annan nyhet som verkar anekdotisk vid första anblicken: möjligheten att avinstallera kort, tidigare Wallet. Det här alternativet är förmodligen mer av en eftergift till de olika tillsynsmyndigheterna, som för närvarande undersöker Apples praxis angående mobilbetalning. Att tillåta uttag av kort kommer utan tvekan att vara ett argument som varumärket använder för att ogiltigförklara anklagelserna om monopol kring Apple Pay.

Den här nya versionen erbjuder även stöd för Matter-anslutna tillbehör. Protokollet för hemautomatisering kommer att lanseras officiellt i slutet av året, efter flera uppskjutningar, och iPhones kommer att vara kompatibla med denna nya standard från lanseringen, designad för att förenkla användningen av anslutna objekt i hemmet.

Den sista viktiga nyheten, denna gång för utvecklare, är utseendet på programmeringsgränssnittet för design Liveaktiviteter, de ihållande aviseringarna som stannar längst ner på iPhone-låsskärmen. För närvarande är det bara Apple som utnyttjar det här nya systemet för att visa en timer eller musikspelaren, men flera tredjepartsapplikationer bör dra nytta av det när uppdateringen lanseras.

iOS 16.1 kommer äntligen att erbjuda stöd för Clean Energy Charging, ett nytt grönare laddningssystem för smartphones samt en ny omarbetad meny för skärmdumpar och några förbättringar av alternativen som presenteras när man ändrar en låst skärm, den stora nyheten i iOS 16.

Om du inte har avinstallerat din betaprofil under de senaste dagarna bör du snart ha tillgång till denna första förhandsutgåva av iOS 16.1.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button