iOS 15: vilka funktioner saknas fortfarande?

iOS 15 © Apple

Sedan igår, iOS 15 och iPadOS 15
finns att ladda ner. Även om många efterlängtade funktioner är närvarande, kan man inte låta bli att lägga märke till att några saknas i meddelandena som gjordes under WWDC 2021
.

Saknas särskilt från SharePlay-samtalet, förbättringen av verktyget “Hitta mina AirPods” och Universal Control.

Läs också:
iOS 15 finns att ladda ner för iPhone och iPad

För Universal Control måste du vänta macOS Monterey

Frånvaron av Universal Control, som gör det möjligt att dela en markör mellan Mac och iPad, är förmodligen den minst överraskande. Faktum är att funktionen inte fanns i betaversionerna av operativsystemet och kommer dessutom bara att vara kompatibel med macOS Monterey, som ännu inte är tillgänglig. Det skulle därför inte vara förvånande om Cupertino-företaget behöll överraskningen för tillfället… särskilt eftersom ryktena går om en möjlig kommande keynote reserverad för nya MacBooks och AirPods 3.

I juni förra året presenterade Apple även en funktion integrerad i App Store och ger tillgång till liveevenemang i form av streaming, som onlinespel. Från och med nu annonseras denna funktion ” senare i höst “.

Läs också:
I iOS 15 låter Home-appen dig lägga till ett obegränsat antal kameror och mer

SharePlay, den stora frånvaron

Förbättringen av funktionen “Find my AirPods” är utan tvekan efterlängtad av ägare av hörlurarna, och det är av goda skäl. Apples varumärke hade deklarerat att en enhet som liknar AirTag skulle göra det möjligt att visualisera exakt var AirPods är. Även här annonseras verktyget ” senare i höst “. Precis som Universal Control är det inte uteslutet att Apple väntar på nästa potentiella keynote för att uppdatera denna funktion, eftersom det är möjligt att det kommer att presentera sin nästa generation trådlösa hörlurar där.

Slutligen är det framför allt frånvaron av SharePlay som har något att höja på ögonbrynen. Den var verkligen integrerad i betaversionen av iOS 15 innan den togs bort. Presenteras som en verklig vändpunkt för FaceTime, den senare erbjuder framför allt möjligheten att titta på och lyssna på filmer, tv-program, musik, podcaster och många andra saker med vänner eller familj, medan du chattar via video. För en gångs skull förväntas SharePlay rulla ut senare i år… men försenar samtidigt lanseringen av Group Workouts for Fitness Plus i USA.

Naturligtvis är det ett säkert kort att Cupertino bestämde sig för att omplanera lanseringen av dessa funktioner av goda skäl, oavsett om det är kommersiellt eller tekniskt.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button