iOS 15 har kommit, men denna mycket användbara funktion på FaceTime är ännu inte aktiv

En av huvuddrag från iOS 15 är SharePlayvilket bland annat äntligen kommer att tillåta dig dela din iPhone-skärm eller iPad med människor via FaceTime. Tyvärr, även om iOS 15 och iPadOS 15 släpptes officiellt den här veckan, är SharePlay ännu inte tillgängligt.

Möjligheten att dela din skärm på FaceTime var en av fmest efterfrågade funktionaliteten för iPhone och iPad genom åren. Det finns ett antal anledningar till att människor vill ha den här funktionen, inklusive teknisk support, spela spel och pussel tillsammans och mer.

iOS 15: SharePlay på FaceTime kommer i nästa uppdatering

Apple tillkännagav iOS 15 på WWDC i juni och har varit starkt fokuserat på SharePlay. SharePlay är en mångfacetterad funktion som låter dig titta på tv-program och filmer med andra människor, lyssna på Apple Music tillsammans och mer. Notera att SharePlay också låter dig dela din iPhone- eller iPad-skärm med personer på FaceTime.

Apple säger att den här funktionen låter dig “dela din skärm för att ta med webbsidor, appar och mer i din FaceTime-konversation.” SharePlay lades till i iOS 15 beta 2 i juni med stöd för många av de utlovade funktionerna. I augusti tog Apple dock bort SharePlay från iOS 15 beta och sa att funktionen inte skulle inkluderas i den första versionen av iOS 15 som släpptes för allmänheten.

Så för att sammanfatta: SharePlay och möjligheten att dela din iPhone-skärm på FaceTime ingår inte i iOS 15. Funktionen är dock tillgänglig i iOS 15.1 beta, så vi förväntar oss att Apple släpper SharePlay till allmänheten som en del av iOS. 15.1 senare i höst.

Relaterade Artiklar

Back to top button