iOS 15 finns att ladda ner för iPhone och iPad

iOS 15 © Apple

Den nya större versionen av det mobila operativsystemet ger en del nya funktioner och framför allt ett stort antal förbättringar i de olika Apple-applikationerna.

Efter mer än tre månaders betatestning är det dags för miljontals iPhone- och iPad-användare att uppleva iOS 15, den senaste uppdateringen av Apples mobiloperativsystem.

Läs också:
iPhone 13 Pro: ProRes kommer snart, i form av uppdatering

Kompatibilitet som sträcker sig till 2015 iPhones och iPads

Som väntat är det denna måndag den 20 september som iOS 15 är tillgänglig för nedladdning för iPhones. Apple har inte ändrat listan över kompatibla enheter en tum, som därför sträcker sig från iPhone 6S till den framtida iPhone 13, som just meddelats och vars marknadsföring är planerad till fredagen den 24 september.

iPaden har uppenbarligen också rätt till sin uppdatering med den samtidiga releasen av iPadOS 15, tillgänglig för iPad Air 2 och senare, samt femte generationens iPad och iPad mini (släpptes i mars 2018) och alla följande modeller. Alla iPad Pros är berättigade till uppdateringen.

Läs också:
iPhone 13 vs iPhone 12: vilka förändringar för den nya Apple-smarttelefonen?

En dusch av förbättringar men få betydande nya funktioner

iOS 15 är helt klart inte den största uppdateringen i Apples operativsystems historia. Tillverkaren erbjuder dock några välkomna tillägg, som börjar med läget “Koncentration”. Den sistnämnda, som liknar en “Stör ej”-funktion förstärkt med steroider, tillåter användning av fördefinierade eller personliga program för att finfiltrera de meddelanden som tas emot under dagen, exakt på perioder av koncentration.

Fokusera på iOS 15
Fokusera på iOS 15
Fokusera på iOS 15

Du kan till exempel tillåta meddelanden från dina viktigaste kontakter att skicka och blockera varningar för dina aktuella mobilspel när du arbetar eller sportar. Funktionaliteten är mycket komplett om du smutsar ner händerna lite och låter dig verkligen hantera din tid och förfrågningar bättre, genom att endast få relevanta aviseringar enligt tid på dygnet och din aktivitet i klasser.

Bland de tillägg som finns tillgängliga idag kan vi också peka ut det nya utseendet på webbläsaren Safari, igenkännandet av text i bilder, stärkandet av konfidentialitet i Mail eller möjligheten att skapa FaceTime-rum, tillgängliga för användare på Android eller Windows.

Om du vill veta mer om alla tillägg av iOS 15, inbjuder vi dig att konsultera vår dedikerade artikel nu.

iOS 15: nya funktioner, gränssnitt och releasedatum, vi berättar allt om uppdateringen

Några dagar före sommaren har Apple vant sig vid att tillkännage framtiden för sitt mobila operativsystem och 2021 är inget undantag från regeln. Tillverkaren utnyttjade därför WWDC, dess konferens tillägnad utvecklare, för att presentera iOS 15, nästa uppdatering av iPhone.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button