iOS 15.5 kommer att blockera känsliga platser i dina fotominnen

Foton © Tada Images / Shutterstock.com

Applikationen kommer automatiskt att blockera skapandet av minnen på känsliga platser, särskilt de som är relaterade till Förintelsen.

I flera år har applikationen Foton gjort det möjligt att automatiskt hitta vissa bilder och videor redigerade och musiksatta i form av Minnen.

Minnesplatser är nu uteslutna från iPhone-fotominnen

För att skapa dessa klipp använder Photos-appen ansiktsigenkänningssystem för att identifiera var och en av dina vänner, såväl som datum och platser. Bara alla platser är inte bra för att skapa en glad liten video, och Apple kommer, med iOS 15.5, att integrera en lista över känsliga platser.

Den sista betaversionen av denna uppdatering av det mobila operativsystemet för iPhone och iPad integrerar verkligen koordinaterna för platser relaterade till Förintelsen som koncentrationslägren i Dachau, Auschwitz-Birkenau, från Treblinka, Majdanek, Belzec, Chelmno-Kulmhof och Sobibor .

Undantagna från minnena är också Anne Franks hus, United States Holocaust Memorial Museum, Berlin Holocaust Memorial och Yad Vashem Memorial samt Oskar Schindlers fabrik.

Det är troligt att Apple kommer att utöka denna lista allt eftersom uppdateringar görs, med tillägg av andra minnesplatser runt om i världen. iOS 15.5 är fortfarande under utveckling och bör släppas för allmänheten under de kommande veckorna.

Om samma ämne:
Beta 2 iOS 15.5: vad är nytt för din iPhone?

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button