IONOS recension av 1&1 (2022): den europeiska dinosaurien

2000px-1and1-ionos-logo.svg.png

1&1 grundades i Tyskland 1988 och är en pionjär inom bästa webbhotell. Företaget bytte namn till 1&1 IONOS 2018, sedan IONOS till 1&1 2020.

Med trettio års erfarenhet har IONOS by 1&1 12 miljoner värdbaserade domännamn, 8 miljoner kundkontrakt över hela världen, 15 platser i 9 länder, mer än 90 000 servrar i drift och 10 georedundanta datacenter.

Sammanfattning

Domännamn

De priser som IONOS tar ut på .fr är lämpliga, med 1 € exklusive moms det första året och sedan 10 € exklusive moms därefter. Å andra sidan ligger vi på samma priser för .com, alltså lite över genomsnittet.

Inget statiskt lagringsutrymme erbjuds, men för .com ingår en 2 GB brevlåda, vilket skulle kunna förklara detta något höga pris.

joner

Boendeerbjudanden

Redan från början, för sina erbjudanden, spelar IONOS inte riktigt rättvist. Precis som många konkurrenter lägger företaget först fram skattefria priser – säkert användbara för yrkesverksamma som är momsskyldiga, men till nackdel för individer. . Dessutom maskeras det verkliga priset ofta av kampanjperioder på 6 till 12 månader. Vi är bara intresserade av “riktiga” priser.

Essential-paketet börjar på 3,60 € inklusive moms/månad, med ett gratis domännamn det första året. Detta inkluderar 50 GB lagringsutrymme. Detta är i allmänhet hälften av vissa konkurrenter, men dubbelt så mycket som för andra. För en lambda-webbplats är detta säkerligen mer än tillräckligt. 5 MySQL-databaser på 2 GB vardera ingår i en 2 GB brevlåda.10 FTP-användare kan skapas.

Observera att från denna formel godkänner IONOS WebDAV-åtkomst men även SSH. En installationsguide kan konfigurera mer än 70 applikationer, bland vilka vi naturligtvis hittar Wordpress, Joomla, Drupal eller PrestaShop.

Tre andra formler för €9,60 inklusive moms/månad, €12 inklusive moms/månad och €15,60 inklusive moms/månad finns också tillgängliga. Webbplatserna kommer att finnas på servrar med 1,5, 3 eller 4,5 GB garanterat RAM-minne och PHP-minne på 512 till 640 MB. Lagringsutrymmet ökar med 100, 250 eller 500 GB. Detta är också fallet med antalet auktoriserade FTP-åtkomster (uppåt). till 500) samt antalet MySQL-databaser (100, 250 eller 500). Observera dock att dessa kvarstår på 2 GB. En enda 2 GB brevlåda erbjuds i alla fall.

joner

Wordpress erbjuder

Sortimentet dedikerat till Wordpress erbjuder några varianter, var och en med fördelar och nackdelar.

Grundpriset är 4,80 € inklusive moms/månad. 25 GB utrymme är tillgängligt i delad hosting. Det är inte mycket, men förmodligen tillräckligt i praktiken. Dessutom specificerar ONIOS att det är SSD-lagring, vilket därför borde förbättra sajtens prestanda.

Två MySQL-databaser är tillgängliga, men de är bara 1 GB var. Notera också 10 brevlådor och ett php-minne som omedelbart ökar till 640 MB. På servern är 9 GB RAM installerat och delat.

Två andra erbjudanden dedikerade till Wordpress erbjuds för €8,40 inklusive moms/månad och €21,60 inklusive moms/månad. Den första går till 100 GB SSD-lagring, 10 MySQL-databaser, 100 brevlådor och 780 MB php-minne, servrarna har denna gång 19 GB RAM. Den andra lyfter lagrings-, databas- och postlådegränser.

joner

Windows värderbjudanden

Om du behöver ASP.NET, installera en NopCommerce-butik, skapa en webbtjänst med Visual Studio eller till och med installera DotNetNuke CMS, erbjuder IONOS prenumerationer från 6 € inklusive moms/månad och upp till 24 € inkl. moms/månad .

Servrarna drivs av Windows Server 2019. Microsoft SQL 2019-databaserna är lagrade på SSD och vi hittar ASP.NET 4.7 och .NET Core 2.2.

joner

VPS och dedikerad hosting

På sidan av virtuella privata servrar är konfigurationerna lite komplicerade. Fem klassiska erbjudanden (S, M, L, XL och XXL) är tillgängliga från €1,20 inklusive moms/månad för 1 vCore, 512 MB RAM och 10 GB utrymme och upp till €28,80 inklusive moms/månad för en hexacore-server , 12 GB RAM och 240 GB SSD-lagring. IONOS har fyra andra abonnemang med mer RAM. Den första, för 14,40 € inklusive moms/månad, erbjuder en dubbelkärnig VPS, 6 GB RAM och 80 GB lagring, medan den mest effektiva går upp till 8 kärnor, 24 GB RAM och 240 GB utrymme för 43,20 € inkl. moms/mån.

Det kommer att vara möjligt att välja att placera denna server i Europeiska unionen, Storbritannien eller USA och installera Ubuntu (20.04 eller 18.04), CentOS (8 eller 7), Debian (10 eller 9) eller OpenSuse där. Språng 15. Windows Server 2016 eller 2019 är också tillgängliga för 10 € exkl. moms/vCore/månad. Från M-paketet är Plesk kontrollcenter.

Fyra dedikerade serverpaket listas av IONOS. De är värd för en Intel Xeon E3-1270 v6 med fyra kärnor klockade till 3,8 GHz, 2 TB lagring och 32 eller 64 GB RAM. De två första faktureras till €96 inklusive moms/månad och €120 inklusive moms/månad. De andra två, denna gång med 1 TB SSD-lagring, kostar €132 inklusive moms/månad och €156 inklusive moms/månad. Notera startkostnaderna på 50 € exkl. moms/månad.

joner

Meddelanden

Om du vill registrera ett domännamn helt enkelt för att generera e-postadresser erbjuder IONOS 3 erbjudanden för 1,20 € inklusive skatt/månad, 4,80 € inklusive skatt/månad och 6 € inklusive skatt/månad med 2, 12 respektive 50 GB av lagring. Det kommer naturligtvis att vara möjligt att hitta POP- och IMAP-konfigurationerna för den e-postklient du väljer.

Webbmailen verkar vara baserad på det tyska meddelandesystemet Web.de. Gränssnittet är relativt modernt och erbjuder även att hantera kontakter och kalender. Observera dock att lagringsutrymmet för filer är valfritt här.

joner

Administrationsgränssnittet

När en värd inte använder cPanel som standard, är verktyget som används alltid föremål för debatt eftersom det kommer att vara nödvändigt att ändra dess vanor. Faktum är att IONOS har designat sin egen instrumentpanel.

Den senare har ett modernt gränssnitt som är ganska lätt att använda för nybörjare. Vi hittar omedelbart alternativen för att hantera domännamnet (DNS-zon, omdirigeringar), e-post eller hosting (FTP-användare, databaser / phpMyAdmin, filutforskare).

Vi hittar ingen översikt som på cPanel, vilket kan få en del fans att klaga över att vilja komma åt ett alternativ direkt – men organisationen av parametrarna efter typ har fördelen att vara tydlig.

Men vi hittar inte heller de avancerade alternativen i cPanel, såsom statistiska verktyg. Observera att installationsguiden för applikationer av CMS-typ hanteras av Installatron och inte av Softaculous. Sökmotorn är särskilt kraftfull när det gäller att hitta ett alternativ.

joner

Säkerhet och prestanda

I Europa finns värdens datacenter i London, Berlin och Frankfurt. Ett datacenter finns också i Frankrike, vid den tyska gränsen.

IONOS förklarar att data säkerhetskopieras automatiskt i två datacenter. Platserna är skyddade 24/7 och omgivna av en tre meter hög barriär. Utöver nödvändig biometrisk autentisering av anställda, installeras övervakningskameror i hela parken. Olika brandskyddsåtgärder är också på plats.

joner

Att testa en webbserver beror på ett antal faktorer och resultaten är endast för referens. Helst läggs samma webbplats online på var och en av värdarna. Resultaten kommer dock endast att gälla för det senare. Prestandan beror på webbplatsens natur, dess kod, elements cachning eller användningen av ett CDN (innehållsleveransnätverk).

Vi har därför beslutat att returnera resultaten från Bitcatcha för hemsidan för varje värds webbplats, var och en är därför värd på sin egen infrastruktur. Här gäller siffrorna för ionos.fr:

 • A+ betyg: svarstid mindre än 180 ms;
 • Anmärkning A: svarstid mellan 181 ms och 210 ms;
 • Ruta B+: svarstid mellan 211 ms och 220 ms.

1&1 IONOS7

Inget gratis lagringsutrymme, inga servrar i Frankrike, alltför stor opacitet på priser, blygsam prestanda… Ionos är egentligen inte särskilt attraktivt. Värden kommer att föredras mer av företag för fullständigheten i sina professionella erbjudanden

Mest

 • Ett komplett Linux/Windows-sortiment
 • Tydligt hanteringsgränssnitt
 • Tilläggstjänster (SEO, marknadsföring, etc.)

De mindre

 • Inget gratis webbutrymme
 • Inget datacenter i Frankrike
 • Släpande prestanda

Tjänster9

Pris8

Infrastruktur8

Ingen server i Frankrike5

Prestanda5

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Kolla in våra andra recensioner av värdtjänster:

 • Hostinger Review (2021): Är det den snabbaste värden på marknaden?
 • LWS Review (2021): Det billigaste webbhotellet
 • HostPapa Review (2021): Ett gediget erbjudande på instegsnivå
 • OVH recension (2021): den europeiska ledaren
 • Amen: allt-i-ett-lösningen för företag
 • Opinion Ikoula (2021): det galliska molnet
 • Scaleway recension (2021): värd med gratis sås
 • O2Switch recension (2021): referensmellanerbjudandet
 • Planethoster recension (2021): perfekt för att komma igång gratis

Relaterade Artiklar

Back to top button