Invincible recension: efter The Boys dubblar Prime Video våldsamt insatsen

Invincible © Prime Video

Redan förnyad för en säsong 2 och en säsong 3, Oövervinnerlig verkligen förtjänar förtroende Prime Video. Den animerade serieanpassningen av den självbetitlade serieboken av Robert Kirkman slår väldigt, väldigt hårt. Känsliga själar avstår. Verkligen.

Skärmsläckaren[s] S06E10 📺 : Oövervinnerlig

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien:


Sammanfattning

Oövervinnerligt datablad

Information

Kön
Science-Fiction, Fantasy, Thriller, Animation, Action, Äventyr

Prestation
Robert Kirkman, Ryan Ottley, Cory Walker

Redaktör
Amazon Studios, Image Comics, Skybound Entertainment

Plattform
Prime Video

Antal säsonger
1

Antal avsnitt (totalt)
8

Klassificering
Rekommenderas inte/förbjudet för barn under 16 år

Oövervinnerlig : nöjespotatis och knogsallad på sjukhussäng på menyn

Sedan Prime Video skapade evenemanget med PojkarnaSVoD-tjänster är verkligen förtjusta i udda superhjälteserier, annorlunda än vad vi har sett de senaste åren… Speciellt serier som träffar målet och inte tvekar att smutsa ner händerna.

Upprörd Pojkarna och dess framtida spin-offs, räknas vi i denna kategori titta på män på HBO, medan Netflix sändes Paraplyakademin och precis laddat upp Jupiters arv.

Prime Video har också bestämt sig för att sätta tillbaka omslaget, bara för att undvika att bli omkörd. Och lika mycket att berätta att bordet, även om det reducerats till marker för tillfället, var särskilt väl dukat.

Invincible © Prime Video

Baserad på Robert Kirkman-serierna publicerade 2002, oövervinnerlig antar ett ganska speciellt format för animering. Låt oss framför allt betona att skaparen av The Walking Dead är närvarande i skapandet och produktionen här, vilket säkerställer respekt för hans originalverk.

Oövervinnerlig krockar därför redan från början, eftersom de 8 tillgängliga avsnitten inte varar i 20 minuter, som vi är vana vid med den här genren, utan 45 minuter. Genom att göra detta val har serien alltså samma tid som en live-action att distribuera sitt scenario tyst och korrekt.

En historia om VÅLD

I Oövervinnerlig, vi följer Mark Graysons äventyr, en tonåring vars superkrafter just har vaknat. Men förutom att behöva lära sig att kombinera sitt vardagliga liv (studier, kärlek, vänner etc.) med sitt nya hemliga liv som amatörsuperhjälte, kommer han att behöva ta itu med sin far.

Den senare är faktiskt ingen mindre än Omni-Man, den mäktigaste hjälten på planeten (tänk Stålmannen). För att försöka leva upp till denna fadersgestalt, lika vördad offentligt som han kräver privat, kommer Mark att behöva ge allt. Speciellt eftersom hans far verkar dölja något… Men jag har redan sagt för mycket!

Invincible © Prime Video

Om den här beskrivningen, eller bilden ovan, får dig att tro detOövervinnerlig är en serie designad för en tonårspublik, du har delvis rätt. I framför allt de första avsnitten handlar det lite om romanser, första steg i vuxenlivet eller till och med komplicerade familjerelationer. Men mycket (mycket) snabbt tonar dessa frågor i bakgrunden. Så få inte panik om detta inte är din kopp te.

Från första avsnittet introduceras ett mysterium lika överraskande som våldsamt, som har företräde framför allt annat och därmed fungerar som en röd tråd mitt i olika subplotter som flätas samman. Likaså, gillar Pojkarnaserien är inspirerad, utan att gömma sig, från DC-serier för att äntligen bättre vända sig bort från dem.

Har du bråttom eller dör du?

Som redan sagt flera gånger, Oövervinnerlig är en extremt våldsam serie och i slutändan väl och riktigt avsedd för en vuxen publik. För att säga dig sanningen, förutom, Pojkarna skulle nästan fungera som en serie för små barn.

Karaktärer med superstyrka är inte rädda för att använda det: lemmar flyger, tarmar rinner ut, kroppar exploderar, uppsättningar raseras och människor dör i dussintals utan nåd. Det är väldigt enkelt, vissa passager är så hårda att jag mer än en gång höll andan, eller kände mig fysiskt utmattad av att bara titta på en slagsmålsscen.

“Jag har aldrig sett en sådan grupp stjärnor för en animerad serie”

Upptrappningen av våldet under avsnitten kan också verka omotiverat (vilket förmodligen är lite fallet, men du kan lika gärna dra nytta av de friheter som animeringen tillåter), men detta tjänar verkligen scenariots utveckling. Var beredd att trycka på ändå Åh shit », « Aj ” och andra ” Ah i alla fall framför din tv.

För min del kan jag inte vänta med att se vart de kommande säsongerna tar oss, hoppas ändå att lite mer budget kommer att investeras i animation.

Invincible © Prime Video

Ja, den visuella kvaliteten påOövervinnerlig är förmodligen den största svaga punkten i serien. Överlag effektiv, särskilt under de flesta actionscener, som har obestridlig kraft och energi (det solida ljuddesign kommer också att hjälpa), animeringen förblir dock under vad de bästa aktuella animerade serierna erbjuder, särskilt när det gäller dekorationerna och ansiktsanimationerna. För att kompensera har Amazon uppenbarligen investerat någon annanstans: i en helt oanständig röstbesättning.

Ett råd, titta Oövervinnerlig i VO för att njuta av rösterna från Steven Yeun, JK Simmons, Sandra Oh, Lauren Cohan, Zachary Quinto, Gillian Jacobs, Jason Mantzoukas, Walton Goggins, Seth Rogen, Mark Hamill och många, många andra. Det är enkelt, jag har aldrig sett en sådan gruppering av stjärnor för en animerad serie, och Amazons röntgenfunktion för att hitta vem som talar under en scen är helt logisk här.

Invincible © Prime Video

Kort sagt, om du gillar snygga röstbesättningar, överraskande superhjältehistorier och inte är rädd för det allestädes närvarande grafiska våldet, Oövervinnerlig når ut till dig (förmodligen för att slita av dig huvudet).

Oövervinnerlig8

Redan förnyad för en säsong 2 och en säsong 3, Oövervinnerlig förtjänar definitivt Prime Videos förtroende. Den animerade serieanpassningen av den självbetitlade serieboken av Robert Kirkman slår väldigt, väldigt hårt. Känsliga själar avstår. Verkligen.

Mest

  • Du gillar The Boys och superhjältarna som inte tar på sig handskar
  • Du gillar animeserier med en stark röstbesättning
  • Du vill ha en serie som kommer att överraska dig mer än en gång

De mindre

  • Du flyr från våld
  • Du gillar inte superhjältar, även när de inte håller igen
  • Du föredrar animeserier med en unik och speciellt kurerad visuell stil


Första säsongen avOövervinnerlig finns tillgänglig på Prime Video.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Prova Prime Video gratis i 30 dagar

Relaterade Artiklar

Back to top button