Investera på aktiemarknaden: välj den planerade investeringen för att få en bra start

republikens handel

Du kanske har funderat på att investera dina besparingar de senaste månaderna, men börsens värld skrämmer dig. Trade Republic har ett uppdrag att hjälpa dig tjäna pengar på lång sikt med en enkel ansökan och minskad risk.

Om du inte är i grunden bekväm med finansvärlden och dess mekanik, erbjuder Trade Republic dig en helt mobil tjänst tillgänglig för alla så att du kan sätta dina pengar i arbete.

Finansiella placeringar på aktiemarknaden är riskabla investeringsprodukter. Denna produkt innebär risker för kapitalförlust.

Upptäck Trade Republic-erbjudandet

Vad är planerad investering?

Aktiemarknaden kan få dig att tjäna mycket fina summor men en sådan investering är inte riskfri och det är möjligt att förlora allt efter dåliga beslut eller på grund av brist på information.

Programmerad investering gör att alla kan placera en del av sitt sparande på börsen och få dem att växa helt automatiskt. Det är lika enkelt som en överföring till en sparplan men med en mycket högre avkastning än vad din bank erbjuder. Det låter dig alltså investera dina pengar gradvis på lång sikt genom att begränsa riskerna (som fortfarande finns).

Förstå schemalagda investeringar

Trade Republic erbjuder ett system anpassat för de minsta innehavarna som kallas programmerad investering och som gör att du kan investera i aktier eller ETF:er, det vill säga investeringsfonder över flera år och på så sätt säkra värdet på din initiala investering.

Dina pengar placeras i mycket säkra företag eller ETF:er för att undvika marknadsfluktuationer på mer riskfyllda aktier.

7 500 franska och internationella värdepapper och mer än 300 ETF:er väljs ut av Trade Republic och erbjuds till användare efter registrering på mobilapplikationen.

Du väljer sedan de värdepapper som du vill investera i, frekvensen av dina investeringar och beloppet för varje betalning, enligt dina tillgångar. Summan betalas sedan in i din automatiskt programmerade investeringsplan, i form av autogiro. Så enkelt är det och du behöver inte skanna de ekonomiska nyheterna varje dag för att anpassa dina investeringar.

Genom Trade Republic kan du även investera i värdepapper som annars kan vara otillgängliga för dig på grund av deras höga värden. Handlingsplaner gör det möjligt för dig att köpa delar av de företag du föredrar, för att stödja deras verksamhet och, tack vare regelbundenhet i dina betalningar, för att stärka din investering i dessa aktier över tiden.

Trade Republic tar sedan hand om förvaltningen av dina pengar på lång sikt och låter dig tjäna pengar efter flera år enligt den ekonomiska utvecklingen för de aktier du har satsat på.

Vem är den planerade investeringen till?

Den planerade satsningen riktar sig till allmänheten. Du behöver inte hålla tiotusentals euro för att öka dina besparingar på finansmarknaderna.

Även om du inte har några speciella investeringskunskaper och finansvärlden är mer eller mindre främmande för dig, låter Trade Republic dig dra fördel av den betydande avkastningen som ses på marknaderna och tjäna pengar på din smartphone.

Planerade investeringsplaner är långsiktiga lösningar för alla som vill säkerställa till exempel en bra pension eller förbereda ett projekt som inte kommer att förverkligas efter flera år, till exempel ett fastighetsköp eller en semester i världens ände.

Vilka är fördelarna med planerade investeringar?

Programmerade investeringar, vi upprepar, är i första hand riktade till alla som vill investera sina pengar på aktiemarknaden samtidigt som de undviker daglig eller veckovis hantering av sina olika investeringar.

Den första fördelen med den lösning som Trade Republic föreslagit är därför tillgängligheten. Om aktiemarknaden är ett ibland komplext universum för neofyter, talar Trade Republic ett enkelt språk som alla kan förstå. Målet är inte att dränka dig i teknisk jargong utan att ge dig ett unikt erbjudande och de olika alternativen som finns tillgängliga för dig för att du ska kunna tjäna pengar.

Trade Republic är också den enklaste lösningen att investera på aktiemarknaden… ta sedan hand om andra saker efter att du har ställt in din planerade investering. Aktiehandlare är kända för att konsultera marknadsfluktuationer i realtid och anpassa sina olika investeringar.

När du väl har registrerat dig hos Trade Republic, finns det inget behov av att konsultera ekonomisk information dagligen. När din investering väl är upprättad investeras dina pengar automatiskt i form av vanliga uttag, enligt ett schema som du ställer upp.

Slutligen låter Trade Republic dig begränsa riskerna genom att investera på lång sikt. Att välja att behålla dina titlar under flera år jämnar ut de olika variationerna i priserna du satsar på. Även om ett av de värdepapper du litat på har fallit något under korta perioder kommer du inte att se skillnaden, särskilt inte efter många, många år.

Upptäck Trade Republic-erbjudandet

Hur börjar man väl för att investera på aktiemarknaden?

Trade Republic har nu viss investeringserfarenhet. Det är därför en miljon kunder redan litar på det över hela Europa.

Onlinetjänsten erbjuder dig nu en lista med 7 500 aktier och 300 ETF:er att välja mellan när du ställer upp din programmerade investeringsplan.

Brinner för teknik, media eller till och med uppmärksamma observatörer av jordbruks-livsmedelssektorn för att bara nämna dessa tre exempel, kommer du att kunna hitta de aktier som passar din profil bäst och investera i de företag som intresserar dig mest. Ingenting åläggs dig, du är fri att investera i de företag och finansiella produkter som passar dig.

Trade Republic är också en plattform som inte tar ut några provisionsavgifter när du ställer upp din planerade investeringsplan. Företaget tar inte heller ut några uttags- eller inaktivitetsavgifter från dig. Dina pengar är helt investerade, utan de få euro som vanligtvis samlas in av traditionella banker.

Det finns inget minimibelopp som krävs när du registrerar och ställer in din planerade investering. Trade Republic är till för alla, även de mest blygsamma människor, som kan börja sätta in några tiotals euro med sin första betalning. På så sätt bevaras din månadsbudget och du kan fortsätta njuta av dig själv samtidigt som du investerar på aktiemarknaden.

Mobilapplikationen arbetades särskilt med av Trade Republic-teamen. Mjukvarugränssnittet har medvetet reducerats till sitt enklaste uttryck, med extremt förfinad ergonomi för att lyfta fram det som intresserar dig mest: mängden av dina investeringar och utvecklingen av dina aktiekurser.

Trade Republic stöds av prestigefyllda bankinrättningar som HSBC Germany och Solaris Bank AG, ett företag som står under tillsyn av Central Bank of Germany och Bafin, den tyska finansmarknadsmyndigheten (AMF). Dina medel skyddas därmed upp till €100 000 för att undvika eventuella missöden under din investeringsplan.

Bolaget har även en banklicens vilket gör det till en värdepappershandelsbank såväl som en mäklare. Även om alla funktioner bara är tillgängliga online är Trade Republic en väletablerad anläggning, med idag 6 miljarder euro i tillgångar under sin förvaltning.

Trade Republic erbjuder dig äntligen möjligheten att handla med tillgångar på de internationella finansmarknaderna och att bli aktieägare på bara några minuter, med stöd av mycket tydlig finansiell information om resultatet för de företag som du vill investera dina besparingar i.

Finansiella placeringar på aktiemarknaden är riskabla investeringsprodukter. Denna produkt innebär risker för kapitalförlust.

Relaterade Artiklar

Back to top button