Intesa Sanpaolo: här är de 3 bedrägerierna att absolut undvika

Jag brukar vara det 3 de bedrägerier att bankens kunder Intesa Sanpaolo absolut måste undvikas. Två skickas av cyberkriminella genom SMSmedan en i mitten e-post. Tekniken gör att text och framför allt webbsida kopplad till länken identisk till Intesa Sanpaolos. Detta gör bluffen mycket farlig och det är lätt för mindre erfarna användare att falla i fällan. De risk? Att förlora alla dina pengar.

Intesa Sanpaolo och falska SMS

Intesa Sanpaololiksom flera andra banker, har under en tid varit under hårkorset av cyberbrottslingar som försöker lura sina kunder genom att släppa dem i deras fälla. Tillsammans med Unicredit och BNL är det bland de mest populära för dessa bedrägerierförmodligen för att det har fler kunder och bland dem många använder tjänsterna Banktjänster i hemmet.

Målet med hacker det är i själva verket att tillägna sig referenser åtkomst för användare så att de kan få åtkomst till sina nuvarande konton och samla in så mycket pengar som möjligt. En av SMS mest populära skickade av cyberbrottslingar till Intesa Sanpaolo-kunder är detta:

“”.

Den som tar emot det, taget från panik fortsätter omedelbart och i webbsida indikerad kommer att mata ut sina uppgifter till alla som vill ta sitt nuvarande konto i besittning.

Sedan finns det en andra SMS som slår emot Intesa Sanpaolo-kunder. Till skillnad från den som nämns ovan, utnyttjar dettauppdatering av förfarandena säkerhet för löpande konto:

“”.

I båda fallen är det en samtalsattack Smishing med hjälp av en blufflänk som skickas via SMS.

Hackare slår också till via e-post

Naturligtvis är det inte bara via SMS som professionella hackare försöker lura stackars kunder Intesa Sanpaolo. En av de föredragna kanalerna är också post och den attacken är definierad Nätfiske. Uppenbarligen vår Rådsom också är långivares, är att aldrig lita på länk skickas via dessa kanaler.

A Bank skulle inte använda SMS eller e-post för att kommunicera avstängning av tillgången till det aktuella kontot eller till och med en onormal åtkomst. Innan klick på den länken bättre ring i officiella kanaler av Intesa Sanpaolo för att fastställa vad som händer.

Det har förekommit fall där samma sak banker har deklarerats ansvarig av bedrägerierna mot sina kunder. Klart de var tvungna kompensera summorna som stulits på ett skumt sätt av cyberbrottslingar.

Relaterade Artiklar

Back to top button