Interstellära resor: är de möjliga? UFO:n gör dem redan

Om mänskligheten skulle uppfatta jorden som planeten inte längre gästvänlig, vart skulle han gå för att bo? Förmodligen, för att uppnå Alfa centauri det skulle ta mer än fyra år att resa med ljusets hastighet, för att sedan hitta en planet och ta reda på om den verkligen är beboelig för oss.

Faktum är att jag interstellära resor de kunde hålla hundratals om inte tusentals år. Med vissa generations rymdskepp, det vill säga rymdfarkoster där människor kan leva i åratal, detta kan hända men resan skulle fortfarande ta lång tid. För detta deklarerar en ny studie hur det skulle vara möjligt resa från en planet till en annan utan att vänta i tusentals år.

Interstellära resor: en studie visar hur de kan implementeras

Enligt en ny studie är “flykt” från jorden möjlig. Forskningen säger faktiskt att det inte kommer att vara nödvändigt att använda rymdskepp för interstellära resor, utan att använda flytande planeteräven kallad “skurk”.

Irina Romanovskayaprofessor i fysik och astronomi vid Houston Community College och författare till studien, säger att även om flytande planeter kan vara kalla och ogästvänliga, erbjuder de flera fördelar:

Kan vi verkligen använda de flytande planeterna för “en pass”?

Frekvensen med vilken interstellär resor kan göras är relaterad till antalet befintliga flytande planeter. Just nu konstaterar forskning från 2021 att de är ett inkluderande antal mellan 70 och 170. En studie från 2020 säger å andra sidan att det kan finnas upp till 50 miljarder i vår galax.

Vissa flytande planeter har kastats ut från sina solsystem av gravitationshändelser. Andra kommer dock ifrån Oort moln av vårt solsystem. Så, är det verkligen möjligt att resa mellan planeter via en oseriös planet?

En studie från 2015 besvarar frågan genom att visa att binärstjärna W0720 (Scholz stjärna) passerade genom Oortmolnet för cirka 70 000 år sedan. Även om det inte var en planet, visar det att föremål passerade redan mycket nära. Ett annat scenario skulle vara att utnyttja teknik för att föra en av dessa planeter närmare oss.

Men en flytande planet skulle inte vara ett evigt hem utan bara en plats för passage. Detta för att de är isolerade och har färre resurser än planeter i ett solsystem. Det finns inga asteroider att utvinna och fri solenergi; det finns inga årstider, natt och dag, och inga växter, djur eller bakterier.

som Romanovskaya förklarade.

Gör utomjordingar redan interstellära resor?

Att använda det här sättet att resa kan vara en utmärkt idé både för att fly från en döende stjärna men också för att säkerställa att en ny galax kan spridas och, därefter, kolonisera den.

Detta är alltså en typ av transport som kanske redan används av andra utomjordiska civilisationer. Att göra dessa resor kan faktiskt också ge oss möjlighet identifiera utvecklade främmande städersom Romanovskaya säger.

Relaterade Artiklar

Back to top button