Intersport presenterar sin Nakamura E-Crossover 2022, en seriös satsning på exklusiva marknaden

Nakamura E-Crossover 2022-serien © Clubic/Matthieu Lauraux

Genom att omforma sitt utbud av elcyklar, flyttar Intersport exklusivare och i pris med sin Nakamura E-Crossover uppdelad i 3 modeller S, V/A och XA/XV. Är de övertygande? Clubic upptäckte och testade dem under ett första grepp.

Om du känner till Intersport elcyklar kommer du att känna igen dem lika mycket som du kommer att bli förvånad över deras utveckling. Vi passerar de färgglada klistermärkena och den stora “Nakamura” på ramen, stilen på E-Crossover är nära den E-Fit de ersätter. Den stora utvecklingen är det avtagbara batteriet som inte längre svämmar över ramen och ser mer seriöst ut, samtidigt som dämpningsfjädringen finns kvar.

Nakamura E-Crossover S för 999 €

Sortimentet börjar med E-Crossover S, en halvöppen enkelram. Ganska lätt att manövrera (allt är relativt: hjulen är 28 tum), den behåller egenskaperna hos sin föregångare E-Fit 50, förutom rörelsen som går från 45 till 65 mm.

Nakamura E-Crossover S 2022 © Clubic / Matthieu Lauraux

Dess 45 Nm motor är tillräcklig men är lite bullrig. Den fungerar med 5 lägen och en monokrom skärm, lite imponerande men intuitivt, med ganska stora knappar. Även om de är utrustade med en klassisk växel och en vridreglage, fann vi passagerna i de 7 hastigheterna mycket flytande. Ännu en förändring: inga fler skridskor! Bromsarna är skivor, men inte särskilt bitande.

Nakamura E-Crossover S 2022-skärm © Clubic / Matthieu Lauraux

För 999 € är denna Namakura på ingångsnivå därför framgångsrik och raffinerad. Dess 375 Wh-batteri tillåter i genomsnitt 50 km. Stänkskydd är standard och modellen finns i en färg (svart) och i 3 storlekar: S, M och L.

Nakamura E-Crossover A och V, för 1 599 €

Mitt i erbjudandet spelar Namakura fortfarande på två ramar, som på E-Fit 150, smalare än S. E-Crossover A är typ VTC och dess vän V skiljer sig nu från instegsnivån med en sann öppen ram. Deras batteri levererar 460 Wh kapacitet (samma som på en Shiftbike), eller 70 km teoretisk autonomi.

Nakamura E-Crossover A 2022 © Clubic / Matthieu Lauraux

Centralt, motorn förblir med rotationssensor men går upp till 60 Nm, medelvärdet av ström VAE. Vi gillar färgskärmen, som verkar ganska liten men är väldigt trevlig och erbjuder mycket information. De fyra lägena är tydligt åtskilda: ett plus för att undvika växeln som ibland hoppar över växlar, och de ointuitiva Shimano push-kontrollerna.

Nakamura E-Crossover S 2022 styre © Clubic / Matthieu Lauraux

Priset på 1 599 € är attraktivt. Modellen finns i två storlekar utan färgval (grå M och L för A, brun S och M för V). Bagagehyllan är standard, liksom lamporna.

Nakamura E-Crossover XA och XV för 1 999 €

Dessa två modeller är baserade på A och V, men markerar Nakamuras nya exklusiva utveckling. Opublicerade tar de med sig fjädringar med justerbar dämpning med bredare slaglängd (100 mm), som bättre absorberade stötarna under vår korta resa till Bois de Vincennes.

Nakamura E-Crossover XA 2022 © Clubic / Matthieu Lauraux

Motorn går till 100 Nm, vilket ökar mångsidigheten och rustar denna modell för alla lutningar. Bagagestället är förstärkt för att ta emot 40 kg. Det andra pluset är den stora centrala skärmen, nära A/V, men utrustad med ett speciellt “Smart”-läge utöver de 3 andra klassikerna. Kopplad till en vridmomentsensor gör den körningen mer flexibel och slipper gå igenom den beklagliga växeln som är lite torr vid användning.

Nakamura E-Crossover XA 2022 styre © Clubic / Matthieu Lauraux

Med samma batterikapacitet motiverar XA och XV fortfarande priset på €1 999. Ingen cykel på marknaden har ett så högt vridmoment/batteri-duo under 2 000 euro-strecket, speciellt med främre fjädring och vridmomentsensor.

Nakamura E-Crossover recension: vad ska man tänka på de senaste Intersport elcykelmodellerna?

Med en mer attraktiv instegs S och A/V med stora batterier och kraftfulla motorer finjusterar Nakamura sitt erbjudande som redan finns i lager hos Intersport. Den nya XA/XV som anländer i början av december kittlar till och med den semi-high end medan den förblir under €2 000-gränsen.

Naka E-Power app © Clubic / Matthieu Lauraux

En annan nyhet från 2022-årgången, Naka E-Power-applikationen förbättrar deras intresse (förutom S-modellen) med en elektronisk startspärr för assistans, presentation av rutten, beräkning av autonomi, etc.

Nakamura-cyklar tillverkas i Frankrike, i Manufacture du Cycle-fabriken nära Nantes (44) som ägs av Intersport. Ramen är garanterad livslängd och resten av delarna är garanterade i 2 år. Batteritiden annonseras vid 700 cykler.

Relaterade Artiklar

Back to top button