Internetbank: ING stänger ensidigt nästan 300 000 konton som anses “för olönsamma”

ING

Det finns dagar då det är bättre att stanna i sängen, och många missnöjda kunder hos den holländska banken ING kommer att vara av denna åsikt.

Med tanke på nedläggningen av sin nätbankverksamhet i Frankrike städar ING sina minst lönsamma konton.

Återkallelsen görs i enlighet med prinsens faktum “, enligt France Conso Banque

Detta är en mycket dålig överraskning för omkring 300 000 ING-nätbankskunder, enligt föreningen France Conso Banque. I väntan på försäljningen av ING:s portfölj till Société Générale (för dess nätbank Boursorama) eller till Crédit Mutuel Arkéa (innehavare av Fortuneo), stängdes helt enkelt dessa kunders konton. Anledningen: de är inte tillräckligt “intressanta” för den framtida köparen.

Efter att ha varit marknadens pionjär och verksam i 21 år stänger denna gren av ING således sin disk. Vad är målet för dessa stängsel? Enligt Michel Guillaud, Frankrikes president Conso Banque citerad av Frankrike info30 till 40 % av små inaktiva konton som den framtida köparen inte vill ha skulle därmed påverkas. Och, fortfarande enligt Mr. Guillaud, vidtas rättsliga åtgärder mot ING, eftersom ” vi vill bli av med dem eftersom dessa människor inte är lönsamma och vi anser dem vara en börda “.

Men som webbplatsen Service-Public.fr förklarar, ” en bank kan när som helst stänga ett aktivt bankkonto med en uppsägningstid. […] Om ditt konto är inaktivt behåller banken det under en bestämd period, innan det stänger det och överför beloppen till Caisse des dépôts et consignations (CDC) “. ING verkar ha rätt, utgången av åtgärden verkar osäker.

Internetbank för ungdomar eller studenter: vilken ska man välja?

Som ung eller student är det inte alltid lätt att hitta en bank med måttliga avgifter och tillräckligt flexibla tillträdesvillkor. Lösningen är då att hänvisa dig till en nätbank med ett attraktivt erbjudande anpassat efter dina krav och din situation.
Läs mer

Källor: Frankrike info, Service-Public.fr

Relaterade Artiklar

Back to top button