Internet: det här är en era av unga människor som alltid är uppkopplade

Data som härrör från forskning som identifierar detta somdet handlade om ungdomars beroende av internet. Faktum är att resultaten visade att 1 av 5 ungdomar definierar sig själva som “alltid uppkopplade”. Tyvärr har den här pandemin inte hjälpt, den har faktiskt utvecklat ett beroende av skärmen. Faktum är att de nya konsekvenserna av Covid-19 för barn och ungdomar snart väntas.

1 av 5 pojkar erkänner att de alltid är anslutna till internet

Kallas beroende av skärmen som påverkar fler och fler unga människor som är anslutna till internet. Resultaten av en forskning beställd av “Connected Generations” till Skuola.net, University of Florence och University of Rome “La Sapienza” är alarmerande.

Marknadsförd av Europeiska kommissionen i samband med Safer Internet Day, producerade den data som visar mängden och kvaliteten på tid som unga människor, pojkar och flickor, spenderar ansluten till internet.

Det första att oroa sig för är det 6 av 10 ungdomar är online i minst 5 till 10 timmar per dag e 1 av 6 definierar sig som “alltid ansluten” till internet. Den lägger också till ytterligare en larmklocka. Faktiskt jämfört med förra året siffrorna har fördubblats. Tack vare pandemin som har förvandlat det som tidigare gjordes live till saker som nu bara kan göras via internet.

“2020, med hälsokrisen, har haft en betydande inverkan på det digitala livet för italienska flickor och pojkar. Enligt forskningen rapporterar 6 av 10 tonåringar att de spenderar mer än 5 timmar om dagen anslutna. För bara 12 månader sedan var det 3 av 10. En av fem ungdomar säger att de är “alltid uppkopplade”. L’85 % av de intervjuade hävdar att de har gett gudar till en jämnårig i deras egen ålder råd om korrekt användning av webben: därför växer medvetenheten och solidariteten mellan pojkar och flickor på nätet ”. Detta är vad studien om internetuppkoppling som gjorts på stickprovsbasis på unga rapporterar.

Det här är epoken för onlineberoende

Vi talar därför om internetberoendets era där allt färre unga utmanar känslor och relationer gynnar dem i den virtuella världen. Sociala nätverk, men även tv-spel blir alltmer huvudpersonerna. De är därför en integrerad del av en typisk dag av livets unga rekryter. Men utan internet skulle allt vara tomt och obetydligt.

Kort sagt, internet har blivit drivkraften för unga människor som i allt högre grad föredrar att umgås i en värld som ser dem uppkopplade överallt medan de är hemma, men som riskerar be honom om en rejäl räkning om några år.

Relaterade Artiklar

Back to top button