Internet är bra: han spränger sin Tesla med dynamit istället för att byta ut batteriet

Tesla Model S explosion © © DR

Finland kan vara centrum för uppmärksamheten i slutet av året för att skydda jultomten och hans koloni av renar, det är av en mindre komplimenterande anledning som landet nyligen har hamnat på förstasidan på webben. .

En Tesla Model S-ägare bestämde sig helt enkelt för att spränga sitt fordon och föreviga det i en video som publicerades på YouTube.

Ursprungligen en Tesla Model S vit som finsk snö

Det kunde ha varit en vanlig vinter i vad som verkar vara Jyväskylä, en avlägsna stad 270 kilometer norr om Helsingfors, Finland. En snöig skog, trähus, men också… en Tesla, Model S dessutom. Denna ovanliga historia spelar Tuomas Katainen, ägaren till detta fordon från 2013. Efter att ha färdats drygt 1 500 kilometer utan incidenter, enligt honom, såg köparen av denna Tesla en felkod visas på sin bil, vilket betyder att batteriet var defekt.

Detta problem skulle inte ha varit ett för många innehavare av Model S eller ens X, vars garanti ges i åtta år. Men med sina nio år i tjänst täcktes Katainens Model S inte längre, vilket skulle ha resulterat i potentiella kostnader värderade till över 22 000 USD, för en bil värd 35 000 USD, allt med eventuellt reparationsgodkännande från Tesla. Således, snarare än att få det reparerat, förvandlades den senares ilska till explosiv vilja.

Associerad med den lokala gruppen Pommijätkät, känd för sina videor av fordonsexplosioner i slow motion, bestämde sig Tuomas Katainen för att reducera sin Tesla till smulor med hjälp av totalt 30 kg dynamitstavar. Allt offrades dock inte i detta blodbad, eftersom de dyraste delarna i fordonet, som det defekta batteripaketet och motorn, tidigare hade tagits bort.

En modell som liknar Elon Musk tar plats ombord

För att lägga till action till sin video lade Pommijätkät till en modell ombord vars ansikte, delvis dolt under en motorcykelhjälm, påminner om Elon Musks, vd för Tesla. Den senares “kropp” kastades först ut från toppen av en helikopter cirka femton meter från marken, innan den fördes över till förarsätet i Katainen Tesla.


Du kan alltså hitta sekvensen i sin helhet i videon ovan, redan sett mer än 4,7 miljoner gånger. Katainen sa särskilt: Jag kan vara den första att spränga en Tesla. Detta kan vara en ny sida i skriven historia. En operation som naturligtvis inte ska reproduceras hemma, under straff för en hjärtinfarkt för din bankman.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button