Internet, 800 brott på webben varje dag: här är bedrägerierna att hålla ett öga på

Över 800 digitala brott har begåtts varje dag under de senaste 6 månaderna. Detta är resultatet av den årliga rapporten som utarbetats av Il Sole 24 Ore, som tar hänsyn till de uppgifter som kommer från avdelningen för Allmän säkerhet av inrikesdepartementet. Enligt siffrorna, dvs Cyber ​​brott intar en allt viktigare plats med avseende på det totala antalet olaglig åtagit sig, vilket står för 15 % av det totala.

Faronivåerna och frekvensen ökade kraftigt under perioden pandemisk jämfört med den föregående, med överföringen till webb av många aktiviteter som tidigare helst ägt rum personligen (arbete, studier, inköp). Det talas om en 28% ökning av omfattningen av bedrägerier Och datorbedrägeri och 52 % av databrott – kategori som inkluderar alla andra brott.

Siffran växer dock också jämfört med de första månaderna 2020, då utbrottet av pandemin och genomförandet av fjärrarbete Och Pappa hade redan hänt.

Cyberbrott: här är de viktigaste att skydda dig från

Bedrägerier och bedrägerier har ökat jämfört med samma period förra året, med +20%, medan +18% kan hänföras till databrott.

Bedrägerier på webben blir också mycket mer exakta. Den information som var och en av oss placerar på profiler social eller som är tillgängliga via normal internetsökningar – där det inte har förekommit något dataläckage från de webbplatser vi besöker eller från de tjänster vi använder – de är inom räckhåll för cyberbrottslingarsom använder dem för att göra bedrägeriförsök mer och mer sannolika.

Vi rekommenderar att du uppmärksammar e-postmeddelanden på alla inkommande paket eller på avaktivering/stängning från kort eller Banktjänster. Även på transaktioner kan du inte vara säker: kontrollera alltidfullständig e-postadress av avsändaren för att kontrollera att det är en officiell kontakt av referensbanken eller företaget för transaktionen.

Slutligen måste vi också vara mycket försiktiga med meddelanden anländer chatt av sociala nätverk som Instagram Och Facebook: om du inte känner igen kontakten den kommer från (eller om den verkar komma från de officiella Instagram- och Facebook-kontona), var försiktig med all information.

Relaterade Artiklar

Back to top button