Intensivt jordbruk: djupinlärning kommer att rädda tusentals djur från lidande

Har du någonsin undrat vad som ligger bakom den där “vackra” kistan kyckling bakad med krispig och extra saftig potatis? Vi berättar för dig. Varje liten som intas utan problem döljer faktiskt en historia gjord av för smala burar, trångboddhet, dålig hygien och stress till ofattbara nivåer. Bortsett från det faktum att det enligt vetenskapen kan vara till stor nytta för människor att minska mängden kött i måltiderna, så vill vi inte säga åt dig att sluta äta det. Det är dock bra att du vet sanningen och möjligheterna lösningar för sätta stopp smärta i intensivt jordbruk.

Intensivt jordbruk: är artificiell intelligens lösningen?

Ett nytt experiment utfört inom a hönsfarm har visat attartificiell intelligens skulle kunna särskilja verser av lidande eller förfrågningar om hjälp formulerade av djur från alla andra ljud som finns i miljön, med en noggrannhet av 97 %. Dessa äger känslighet, intelligensoch de är väldigt sällskapliga och kommunicerar därmed smärta genom sin röst.

A japansk forskargrupp har skapat ett verktyg för “Djup lärning”Att automatiskt känna igen efterlyser hjälp från slutna kycklingar i burarna. Denna teknik, som kommer ut på marknaden om några år, skulle kunna öka standarden för välbefinnande och livskvalitet kycklingar, kalkoner och grisar, lika högljudda arter.

Vi uppskattar mycket avsikten att lindra smärtan hos djur som är avsedda för en säker död, men vi vill betona att det enda sättet att få ett slut på sådant fruktansvärt lidande är den definitiva stängningen av helvetesplatser som fabriksgårdar.

Relaterade Artiklar

Back to top button