Intel vs AMD: Har Alder Lake utökat klyftan, som Pat Gelsinger säger?

Intel Alder Lake Core i9-12900K © Intel

Utgången av processorer Alder Lake har tydligt höjt moralen hos Intel och i synnerhet hos dess främsta “talesperson”.

Pat Gelsinger ersatte Bob Swan och tog över Intels tyglar i början av 2021. Sedan dess har VD:n för det amerikanska företaget regelbundet kommunicerat om sina ambitioner och släppet av de 12e CPU-generationen erbjöd honom en intressant första framgång.

Alder Lake för att komma igång igen…

Redan före marknadsföringen av denna Alder Lake-serie, skrädde inte Pat Gelsinger sina ord: om ” AMD har gjort ett gediget jobb under de senaste åren […] det är nu över, med släppen av Alder Lake och Sapphire Rapids […]. AMD dominerar, det är över “.

Ett kraftfullt uttalande för att markera investerarnas sinnen och visa att Intel verkligen är tillbaka i framkant efter en svår period som präglats av uppskjutningarna av den nya 10nm-gravyrtekniken, som Intel äntligen har döpt om till Intel 7.

Pat Gelsinger © Intel

Idag talar Pat Gelsinger igen i en “nyår”-video för sin anhängare på det professionella sociala nätverket LinkedIn. Återigen, han slår sig inte runt och anser att AMD helt klart är kvar.

… och klart överträffa AMD?

För Pat Gelsinger kan situationen sammanfattas i två ord ” Alder Lake “. Han tillägger att ” Helt plötsligt… Bom! Vi är tillbaka till verksamheten […]. AMD är i vår backspegel på kundsegmentet [le marché grand public], och aldrig mer kommer det att stå framför vår vindruta; vi är helt enkelt marknadsledare. »

För att stödja sina kommentarer berättar Pat Gelsinger om sin nya IDM 2.0-strategi, med utvecklingen av många produktionsstrukturer. Han pratar också om den tekniska utvecklingen som kommer, Intel har redan presenterat sina prognoser på graveringsprocesssidan.

Utan tvekan är amerikanen i mycket bättre form än han var för bara arton månader sedan. Men om Pat Gelsingers triumfism är rättvist spel, bör det inte få oss att glömma de utmaningar som väntar Intel. AMD har allt starkare svar på servermarknaden och på konsumentsidan kommer lanseringen av Ryzen 7000s baserad på Zen 4 under andra halvan av 2022 att vara en att titta noga på.

Källor: LinkedIn, Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button