Intel: vilka grafikkort för den framtida NUC 12 “Serpent Canyon”?

Intel NUC Serpent Canyon © © Intel via WCCFTech

Intel kommer att lägga till sin nya grafikkort till dess framtida “Serpent Canyon” NUC:er. Och om nyheten inte nödvändigtvis är överraskande, har den fördelen att bekräftas av den amerikanska återförsäljaren Provantages listor.

Intels NUC 12, med kodnamnet “Serpent Lake”, kommer att kunna räkna med tre smaker av GPU:er designade internt. På språng sedan juni kommer nästa mini-PC från Intel verkligen att erbjuda ett urval av Arc A770M, Arc A750M och Arc A550M mobila grafikkort, främst avsedda för bärbara datorer. Detta är vad vi lär oss från listorna från flera återförsäljare, inklusive det amerikanska varumärket Provantage, som bekräftar en del av det tekniska blad som tidigare hade dykt upp på nätet.

100 % Intel-konfigurationer, en första

Som specifierat WCCFTech, Intels försening av den storskaliga kommersialiseringen av sina nya Arc GPU:er kan ha en inverkan på lanseringen av dess nästa NUC. Om de är listade nu vet vi ännu inte vad deras releasefönster kommer att vara.

För tillfället verkar två maskiner ta form ändå, med å ena sidan en NUC X15 “Alder County” som bäddar in en Core i7-12700H tillsammans med ett dedikerat Arc A730M eller A550M grafikkort. i5-versioner verkar också finnas på menyn, med Core i5-12500H som nämns i några läckta dokument. NUC 12 Extreme “Serpent Lake”, å andra sidan, skulle kombinera en Core i7-12700H, 16 GB RAM och upp till en Arc A770M … allt i en låda på bara 2,5 liter. Självklart kommer enheten att finnas tillgänglig i version nakna ben eller i en konfigurerad version (med DDR5 RAM och en SSD).

Intel NUC Serpent Canyon © © Fanlesstech

Intel NUC © © WCCFTech

Ett relativt förutsägbart pris…

På prissidan visas NUC 12 Extreme “Serpent Lake” mellan 1 042 och 1 471 dollar på Provantages första listor. Notera dock att återförsäljaren i detta skede nöjer sig med att endast avslöja fyra versioner av Intels nya NUC:er.

Det är svårt att säga om dessa priser är slutgiltiga eller preliminära, men om de är verkliga kan lanseringen av “Serpent Canyon” NUC:erna ske snabbare än väntat. Som en påminnelse förväntades initialt ett lanseringsfönster under fjärde kvartalet 2022.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button