Intel tillkännager Ice Lake Xeon skalbara processorer

Intel Xeon Scalable © Intel

De processorer Tredje generationens Xeon Scalable “Ice Lake” för servrar är officiella. Intel har satsat på övergången till 10 nm och på att AI ska sticka ut från konkurrenterna.

Intel har officiellt presenterat sin nya tredje generationens Xeon Scalable-processorer, kodnamnet Ice Lake. Dedikerade till servrar är de placerade mittemot de nyligen presenterade tredje generationens AMD Epyc-processorer.

Läs också:
AMD EPYC 3: Priserna för AMD:s nästa generations processorer läckte

Intel gör äntligen framsteg när det gäller gravyrfinesser

En av de stora attraktionerna med dessa Xeon Scalable “Ice Lake” är övergången till en graveringsfinhet på 10 nm, mot 14 nm på de gamla modellerna. Intel tillkännager en prestandaökning på 46 % i genomsnitt på standardarbetsbelastningar för ett datacenter.

Den amerikanske grundaren förklarar också att denna generation av processorer erbjuder prestanda upp till 2,65 gånger högre i genomsnitt jämfört med fem år gamla system.

Vår skalbara tredje generationens Intel Xeon-plattform är den mest flexibla och kapabla i vår historia, designad för att hantera olika arbetsbelastningar kommenterade Navin Shenoy, Vice President för Intels Data Platforms Division.

Läs också:
En överklockad Intel Core i9-11900K tryckte över 7 GHz

Fokusera på AI

Dessa Xeon Scalable 2021-processorer är utrustade med upp till 40 kärnor. Ice Lake-plattformen stöder upp till 6 terabyte systemminne, upp till 8 kanaler DDR4-3200-minne och upp till 64 PCIe Gen4-banor per sockel.

Intel insisterade på artificiell intelligens och framkallar 74 % högre prestanda inom detta område jämfört med föregående generation tack vare både hårdvaru- och mjukvaruoptimeringar. Dessa jämförelser från märkena själva ska alltid tas med en nypa salt, men Intel ser också till att tredje generationens Intel Xeons är upp till 1,5 gånger snabbare än Intel Xeons enligt ett testprotokoll som omfattar 20 laddningar. populär AI- relaterade jobb.

Slutligen rapporterar Intel förbättringar när det gäller säkerhet såväl som för data- och transaktionskrypteringsuppgifter, och lovar att säkerställa en optimal skyddsnivå utan att påverka serverns prestanda eller svarstid.

Källa: Intel

Relaterade Artiklar

Back to top button