Intel ska tillverka chips åt Qualcomm

Intel-Qualcomm

Qualcomm kommer att designa chips som Intel kommer att tillverka med sin Intel 20A-process.

Det amerikanska företagets nya utvecklingsprogram, som nämndes i mars av Pat Gelsinger när han återvände till chefen för Intel, insisterar särskilt på ökningen av makten för Intel Foundry Service. Principen är enkel: Intel strävar efter att göra sin produktionskapacitet tillgänglig för partners. Tredjepartsföretag designar chipsen och Intel ansvarar sedan för att tillverka dem.

Läs också:
Intel reviderar namnet på sina noder: Intel 7 ersätter Enhanced SuperFin 10 nm

Frukt från 2025

Även om dessa bara var avsiktsförklaringar för tillfället, kunde Pat Gelsinger bekräfta ett första större partnerskap under webbsändningen. Intel Accelererat arrangerade igår.

Intels nya nodnamn © Intel

Det är inte heller vilken partner som helst eftersom Qualcomm kommer att lita på Intel för produktionen av nästa chips… även om vi kommer att behöva vänta innan vi ser saken förverkligas.

Faktum är att Pat Gelsinger specificerade att detta avtal med Qualcomm hänför sig till utnyttjandet av Intel 20A-processen som inte bör gå i produktion före 2025… år då Intel avser att återuppta ett starkt ledarskap.

På sin 20A-process kommer Intel att introducera en ny transistorarkitektur (RibbonFET) och en ny sammankoppling (PowerVia) för att sticka ut från konkurrenterna.

Källa: Intel Accelerated Webcast Conference

Relaterade Artiklar

Back to top button